OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Sud-estul Europei, va avea pana la finalul anului 2015 peste 500 de Dacia Duster Pick-Up, model realizat in parteneriat cu Romturingia Dacia, carosier independent.

Rezultat al unui proiect de transformare, acesta a fost produs special pentru a raspunde cerintelor OMV Petrom. Primele 10 masini au fost livrate pe 7 octombrie. Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule pana la finalul anului 2015.

Vehiculele Duster Pick-Up produse pentru OMV Petrom sunt derivate din modelul 4x4 de serie si sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP., fiind modificate pentru a raspunde nevoilor specifice industriei de petrol si gaze. Ele ofera o cabina simpla, cu doua locuri si o luneta de dimensiuni medii, protejata de un grilaj. Cabina este ranforsata exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri si poate transporta o incarcatura de pana la 450 de kilograme.

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster in versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 si a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmata de obtinerea omologarii din partea Grupului Renault, a omologarii RAR de catre Romturingia cu sprijinul Grupului Renault si in final, a pregatirii pentru fabricatie.

„Vehiculele utilitare de teren sunt esentiale pentru activitatea noastra. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesita monitorizare si mentenanta. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile nationale si de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care sa putem transporta si echipamente. Sunt multumit ca vom putea folosi vehicule romanesti si pentru aceste sarcini, in conditiile in care vom putea reduce si costurile in acelasi timp", a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activitatile de Explorare si Productie.

OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Economiei, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. In ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 5%.

Romturingia, cu sediul in Campulung Muscel, este specializata in productia, in conversia si in amenajarea de caroserii pentru autovehicule. Compania are 115 salariati si isi propune sa realizeze in anul 2014 o cifra de afaceri de peste 6,5 milioane de euro. Colaborarea cu Dacia dateaza din anul 1997, in intervalul scurs de atunci fiind carosate si amenajate peste 18.000 de vehicule din gama de utilitare a marcii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri