Volkswagen Group a vandut 4,56 milioane de autoturisme sub brand propriu in primele noua luni, in crestere cu 3% fata de perioada similara a anului trecut, sustinute in principal de cererea de pe piata din China, unde producatorul german a vandut peste 2 milioane de modele.

"Vanzarile de autoturisme sub brand propriu beneficiaza de un mediu favorabil pe piata vest europeana, precum si de continuarea trendului pozitiv din China, unde livrarile din primele noua luni au depasit pentru prima data cifra de 2 milioane de vehicule", a declarat intr-un comunicat directorul de vanzari al VW, Christian Klingler, scrie Mediafax.

In Europa, vanzarile de autoturisme VW au crescut cu 2,8% la 1,26 de milioane de vehicule, dintre care 648.300 au fost livrate clientilor de pe pietele din vestul continentului, excluzand Germania. VW a comercializat 181.400 de autoturisme in Europa Centrala si de Est in primele noua luni, o scadere de 8,8% fata de anul trecut. In plus, vanzarile din Rusia au inregistrat un declin de 20%, la 93.800 de vehicule.

In Romania, VW a vandut 5.491 vehicule sub brand propriu in ianuarie-august, inregistrand o cota de piata de 10,2%, potrivit datelor APIA. Incluzand vanzarile sub brandul Skoda, compania germana are o cota de piata de aproape 20%, situandu-se pe locul al doilea, dupa Dacia.

Vanzarile Volkswagen au...
Citeste si: Vanzarile Volkswagen au crescut cu 5,5% in S1 datorita Chinei


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si