Duster este al patrulea model in randul celor mai bine vandute pe piata auto din Rusia in primele noua luni, in timp ce alte modele ale Dacia ocupa locul opt - Logan si 15- Sandero, arata datele publicate miercuri de Asociatia Companiilor Europene din Rusia.

In perioada ianuarie-septembrie au fost comercializate in Rusia 56.789 de vehicule Duster, in scadere de la 60.427 de unitati in urma cu un an. In septembrie, vanzarile Duster au atins 5.652 de unitati. Livrarile de autoturisme Logan au crescut in primele noua luni cu 5,3%, de la 38.341 unitati anul trecut, la 40.365 de unitati. In luna septembrie, vanzarile de Logan au urcat cu 36%, la 5.640 de unitati, informeaza Mediafax.

In cazul Sandero, livrarile au scazut cu 17,7% in perioada ianuarie-septembrie, de la 32.490 unitati in aceeasi perioada a anului trecut, la 26.728. In septembrie, declinul a fost de 19,2%, de la 3.544 autoturisme la 2.863 unitati.

Modelul Duster a fost devansat in ordine de Granta (Lada), Solaris (Hyundai) si New Rio (Kia). Cel mai bine vandut brand a fost Lada, urmat de Renault si Hyundai. La nivel de grupuri, alianta AvtoVAZ-Renault-Nissan a avut cele mai mari vanzari, urmata de Volkswagen, Hyundai si Toyota.

In primele noua luni, vanzarile totale de autoturisme si vehicule comerciale usoare pe piata din Rusia au coborat cu 13%, la aproape 1,78 milioane de unitati. In septembrie, vanzarile au scazut cu 20,1%, la 197.233 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri