Grupul german Volkswagen vrea sa extinda colaborarea cu partenerul chinez First Automobile Works (FAW) prin intensificarea colaborarii din domeniul cercetarii si dezvoltarii, iar noile modele s-ar putea concentra pe modele hibrid si electrice, relateaza Bloomberg.

De asemenea, cel mai mare producator auto european ar putea extinde cu 25 de ani un acord cu FAW privind productia de masini, au declarat surse familiare cu situatia. Oficialii VW au refuzat sa comenteze.

Infiintata in 1991, compania mixta FAW-Volkswagen Automobile produce modele VW si Audi destinate pietei chineze, cea mai mare piata de desfacere pentru producatorul german, informeaza Mediafax. VW mai detine 50% din actiunile Shanghai Volkswagen Automotive, alta companie mixta, creata impreuna cu producatorul chinez SAIC Motor. Contractul cu FAW expira in 2016, iar cel cu SAIC Motor in 2030.

China are un rol vital in strategia VW de a surclasa rivalii de la Toyota Motor pentru a deveni numarul unu mondial pana in 2018. In primele noua luni, subsidiarele din China au inregistrat vanzari de 2,72 milioane de unitati, in crestere cu 15,2% fata de pe perioada similara a anului trecut. Cele doua unitati au contribuit cu aproape o treime la vanzarile grupului, care au atins 7,4 milioane de vehicule la finele lunii septembrie.

Citeste si:
VW si PSA vor sa lanseze marci destinate exclusiv Chinei
VW si PSA vor sa lanseze...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Volkswagen vrea 7 fabrici in China