Premierul Victor Ponta a afirmat ca Guvernul va aproba Programul Operational de Transport in noiembrie sau, cel mai tarziu, in luna decembrie a acestui an si ca in acest program tronsonul Pitesti - Sibiu este prevazut ca autostrada, scrie Mediafax.

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat ca Guvernul va aproba pana la sfarsitul acestui an Programul national de transport si ca in acest document segmentul rutier Pitesti - Sibiu va fi prins ca tronson de autostrada.

"In Programul operational de transport pe care Guvernul il va aproba pana la sfarsitul acestui an in baza Master Planului de transport, segmentul Pitesti-Sibiu este trecut ca segment de autostrada. Va spun aceste lucruri in calitate de prim-ministru, nu in calitate de candidat la Presedintie, pentru ca un presedinte in Romania nu face autostrazi. Poate sa le promita, dar vi le promite degeaba, ca nu le face el. Autostrazile sunt facute de catre Guvern in baza finantarile europene - si includerea segmentului Pitesti - Sibiu in Master Plan ca autostrada permite finantarea europeana - si sigur, prin eforturile bugetului national, buget care de asemenea este propus de guvern, aprobat de Parlament si care ne permite sa adaugam la finantarile europene ceea ce este necesar pentru a construi infrastructura”, a spus Victor Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca Programul de transport va fi aprobat in noiembrie sau "cel mai tarziu” in luna decembrie a acestui an. "Aceasta promisiune n-are legatura cu campania, ca stiu sigur ca daca ajung presedinte n-o sa pot sa fac autostrazi, dar are legatura cu Master Planul pe care domnul ministru Rus l-a prezentat, inclusiv aici, la Mioveni si pe care Guvernul il va aproba ca Program operational de transport in luna noiembrie - decembrie cel mai tarziu. Repet, va prevede foarte clar regim de autostrada (pentru tronsonul Pitesti - Sibiu – n.r.), va prevede finantarea in doua faze, pentru drumul expres in prima faza si cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostrada si imediat ce avem finantarea finala, ca autostrada”, a mai afirmat Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, in urma unei intalniri cu reprezentantii Uzinelor Dacia Mioveni, ca va discuta si va analiza posibilitatea ca tronsonul Pitesti - Sibiu sa fie prins in forma finala a Master Planului General de Transport ca autostrada, in doua faze.

Constructia autostrazii Sibiu - Pitesti a fost solicitata insistent de participantii la prima dezbatere publica a Master Planului, care a avut loc marti, saptamana aceasta, solicitarile fiind facute in conditiile in care in document traseul figureaza ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat ca dupa 2020 este posibila modernizarea soselei la profil de autostrada.

Sursa foto: CNADNR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri