Polonia este una dintre cele mai vizate tari, din fostul bloc sovietic, de catre investitiile marilor grupuri auto. Toyota detine, deja, in Polonia doua unitati de productie, una destinata asamblarii si producerii cutiilor de viteze manuale, iar a doua are ca obiect de activitate constructia motoarelor diesel cu o capacitate cilindrica de 1,0 litri. Japonezii au hotarat sa investeasca inca 145 de milioane de euro aici. Investitia celui de-al doilea producator mondial va merge catre unitatea care produce cutiile de viteze.

Fabrica este situata in sud-vestul Poloniei, la Walbrzych, are in prezent aproximativ 2000 de angajati si poate produce 600 de mii de cutii de viteze pe an.

Investitia se va finalizata la jumatatea lui 2009, cand fabrica va putea produce 720 de mii de cutii de viteze pe an, iar numarul angajatilor se va majora cu aproximativ 300 de oameni.

A doua unitate detinuta de japonezi in Polonia este situata langa Warsovia si are o capacitate de 330 de mii de motoare pe an. Pentru moment nu exista planuri investitionale noi aici, dar Toyota intentioneazasa mareasca facilitatile de productie la o capacitate de 510 mii de unitati pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si