Producatorul turc de componente pentru industria auto Martur Automotive Seating Systems a deschis anul trecut o filiala la Oarja special pentru Dacia, iar planul pentru 2014 este sa produca scaune pentru Ford Craiova, anunta compania.

Filiala din Romania, cu un capital de 100.000 de euro, se numeste Martur Automotive Seating and Interiors, iar anul trecut cu 43 de angajati a inregistrat o cifra de afaceri de 4,3 milioane euro, potrivit Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

Turcii produc pentru automobile scaune, armaturi metalice, spume poliuretanice, huse scaune, plansa bord, panouri usi, parasolare. Domeniile tehnologice de baza sunt asamblare scaune, injectie spume poliuretanice, sudura armaturi metalice, taiere/coasere materiale textile pentru huse, ambutisare, vopsire, injectie mase plastice.

Compania Martur Automotive Seating Systems a fost infiintata in 1983 pentru a produce spuma turnata pentru fabricarea de scaune auto la nivel mondial. La Bursa (Turcia), compania are trei fabrici cu peste 1450 de angajati. Alte fabrici mai detine in Kütahya (Turcia), Kocaeli (Turcia) si Oarja (Romania).

Citeste si:
Inmatricularile Dacia in Europa au crescut pe final de vara
Inmatricularile Dacia in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Greva de frica robotilor la uzina Dacia