Contractul in valoare de 57,2 milioane lei (13 milioane euro), cu TVA, pentru reabilitarea podului peste Dunare de la Giurgiu a fost atribuit de CNADNR asocierii Collini Lavori (Italia) - Tenic Consulting Engineering Romania.

Contractul de proiectare si executie pentru reabilitarea podului de la Giurgiu, pe DN5 km 64+884, inclusiv drumul de acces de la iesirea din vama pana la intrarea pe pod, a fost atribuit vineri asocierii conduse de Collini Lavori.
Lucrarile includ consolidarea podului, a drumului si rampei de acces, reabilitarea parcarilor existente si constructia unei parcari noi in incinta punctului de vama, precum si realizarea unui sens giratoriu, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost adjudecat in urma unei licitatii deschise, pentru pretul cel mai scazut, oferta asocierii castigatoare fiind singura admisa din cele cinci primite. Contractul, estimat initial la 71,8 milioane lei, a fost atribuit pentru 46,1 milioane lei, fara TVA. Finantarea lucrarilor va fi asigurata din fonduri europene si bani de la buget, termenul de finalizare a contractului fiind de 40 de luni din momentul atribuirii.

Pod pentru ocolirea Targu Jiu

CNADNR a atribuit in noiembrie 2013 constructorului italian Collini Lavori un contract de 151 milioane lei, fara TVA, pentru constructia variantei de ocolire Targu Jiu. Podul "Prieteniei" Giurgiu - Ruse (Bulgaria) a fost deschis in 1954. Al doilea pod peste Dunare dintre cele doua tari este Calafat-Vidin, inaugurat anul trecut.

Guvernul a aprobat marti semnarea unui memorandum de intelegere cu autoritatile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind constructia a doua noi poduri peste Dunare, respectiv Silistra-Calarasi si Nikopol-Turnu Magurele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri