Primaria Brasov a prezentat proiectul pilot pentru montarea de prize de incarcare a vehiculelor electrice si hibrid in parcarile publice din municipiu, utilizand infrastructura de iluminat public. Facilitatea este oferita in cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului public, aflat in implementare.

Proiectul total are o valoare de 10,8 milioane de lei (2,4 milioane euro), potrivit unui anunt al Primariei.

„Noul sistem de telegestiune a iluminatului public din Brasov, pe care il implementam in aceasta perioada, permite o serie de facilitati, iar una dintre acestea este de a crea posibilitatea cetatenilor care detin masini electrice sau hibrid sa le incarce de la sistemul de iluminat public. Brasovul devine unul dintre primele orase din Europa in care este posibila incarcarea vehiculelor direct din reteaua de iluminat public, in cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului”, a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.

Obiectivul la care primaria s-a angajat prin Conventia Primarilor este de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 32% pana in anul 2020.

Tehnologia implementata prin proiectul “Modernizarea integrata a sistemelor de iluminat public si cresterea sigurantei publice din municipiul Brasov” permite o conectare facila a incarcatoarelor vehiculelor electrice direct la prizele montate pe stalpii de iluminat public, precum si utilizarea a diferite metode de plata (prepay, postpay sau alte variante).

CFR SA a desemnat...
Citeste si: CFR SA a ales cine va moderniza o sectiune dintre Brasov si Sighisoara

Prima priza a fost montata vizavi de hotelul Capitol. Toate punctele de incarcare vor fi semnalizate corespunzator. Pentru inceput, in cadrul proiectului-pilot, vor fi functionale trei prize, ce vor fi montate in zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, in primele 6 luni, va fi gratuita, in baza unui SMS trimis la numarul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durata de trei ore. Daca timpul de incarcare este insuficient, utilizatorul va trebui sa trimita din nou un SMS de activare.

Administrarea functiilor de incarcare poate fi realizata de un modul specific din cadrul platformei software care gestioneaza functionarea sistemului de iluminat public. In acest fel, dotarea cu prize de incarcare auto se poate realiza direct pe stalpii de iluminat public, pe toata suprafata orasului, eliminand necesitatea lucrarilor civile de instalare a echipamentelor.

Aplicatiile instalate nu se opresc aici, astfel incat, in cadrul aceluiasi proiect, in prima parte a anului 2015, folosind ca infrastructura electrica tot reteaua de iluminat public, vor fi instalate 42 de camere video de supraveghere si 42 de butoane de panica, conectate la dispeceratul integrat al Primariei.

In viitor, municipalitatea are in vedere utilizarea structurii de iluminat public modernizate prin proiectul de telegestiune si pentru implementarea altor aplicatii de interes, cum ar fi sisteme de senzori de mediu si poluare, hotspoturi WiFi, dispozitive de gestiune a parcarilor etc.

MedLife isi mareste pachetele...
Citeste si: MedLife mareste pachetele de actiuni din SAMA Craiova si PDR Brasov


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Afaceri de 300 mil. lei din mezeluri si restaurante pentru Sergiana