Calsonic Kansei Corp., unul dintre furnizorii importanti pe plan mondial de componente auto, a deschis sa investeasca intr-o unitate de productie in Romania. Locul ales de compania japoneza este situat in langa Ploiesti, intr-un parc industrial unde isi au facilitatile de productie si alti producatori asiatici. Afacerea din Romania se va numi CalsonicKansei Romania si va produce aparate de aer conditionat si o gama larga de radiatoare. Japonezii au declarat ca fabrica va fi operationala la mijlocul lui 2007.

Japonezii au declarat ca investesc in Romania pentru ca au nevoie de capacitati mai mari de productie in urma semnarii a unor noi contracte. Piata muncii din Romania este una claificata, dar ofera si preturi mai mici de productie. Un alt argument este faptul ca vor fi aproape de noile facilitati de producatie ale marilor branduri auto, care au venit in numar mare in Europa de Est.

Calsonic este in cautarea altor oportunitati de afaceri in zona. Alte produse care se afla in portofoliul japonezilor sunt: diverse componente pentru ambreaje, esapamente, ceasuri si instrumente de bord, si altele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Marks & Spencer a deschis primul magazin in afara Bucurestiului