Dacia doneaza 6 masini pentru tarile afectate de Ebola

Sase autovehicule Dacia Duster donate de Dacia Renault, dar si de alte companii mari din Romania au plecat, sambata, de la uzina din Mioveni spre Olanda, de unde vor fi trimise catre tarile africane afectate de virusul Ebola.

Romania contribuie, alaturi de alte state, la ajutorarea tarilor africane afectate de virusul Ebola, uzina Dacia Renault si alte companii mari trimitand, sambata, sase autovehicule Dacia Duster catre aceste state aflate in dificultate, scrie Mediafax.

Potrivit oficialilor companiei Dacia Renault, uzina de la Mioveni a donat doua dintre cele sase autovehicule, iar pentru celelalte patru producatorul a oferit "un pret foarte bun”. Initiativa de a dona aceste autovehicule a fost luata dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a solicitat sprijin pentru statele afectate de epidemia de Ebola.

"Organizatia Mondiala a Sanatatii a solicitat peste 700 - 800 de masini pentru mobilitatea echipelor care sunt acolo, ca sa poata sa-si faca treaba. Bineinteles sunt si alte categorii de ajutoare care au fost solicitate, ambulante si alte lucruri. (…) Lumea e mica, nu putem sa stam indiferenti cand vedem suferinta care este acolo. Pe langa pregatirile pe care le facem la noi in tara este foarte important si sectorul privat si statul sa participam impreuna in sprijinul celor care sufera si in a-i ajuta sa depaseasca aceasta situatie, sa ne ajutam cu totii sa limitam raspandirea virusului Ebola in lume” a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, prezent, sambata, in judetul Arges, de unde au plecat, pe un trailer, cele sase Dacia Duster. Masinile vor fi duse in Olanda, de unde vor fi transportate cu un vas militar incarcat cu ajutoare catre tarile africane afectate de epidemia de Ebola, cele sase vehicule nefiind echipate cu aparatura medicala.

Citeste si:
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola
Explozie la un laborator din...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri