Statistica este oferita de Biroul Federal de Circulatie si este realizata in conditiile in care Eos nu era inca disponibila in luna iunie. Livrarile modelului Eos 1,6 FSI, cu motor de 115 CP au inceput pe piata europeana abia in lulie, iar pretul de pornire fara taxe este de aproximativ 20 de mii de euro.

Gama Volkswagen Eos include doua motoare pe benzina (150 CP, respectiv 200 CP) si un propulsor turbodiesel (140 CP) cu filtru de particule ca optiune standard. In viitor, va fi disponibil si cu un motor V6 pe benzina, de 250 CP.

La doar cateva saptŃmani dupŃ debutul european al modelului Eos, in Romania se poate face o statistica a preferintelor in ceea ce priveste liniile de echipare. In materie de motoare, 47 procente dintre clientii Eos au ales motorul 2.0 TFSI de 200 CP, 25 procente au optat pentru propulsorul 2.0 FSI de 150 CP, iar 24 procente au comandat masini echipate cu puternicul TDI de 140 CP.

Preferintele sunt clare si ţn privin■a culorilor alese: 37 procente dintre proprietarii Eos au optat pentru äSilver Essence metallic", in timp ce äDeep Black pearl effect" (27 procente) ║i äMidnight Blue metallic" (11procente) sunt pe locurile al doilea, respectiv al treilea in randul preferintelor.

Sistemul de aer condi■ionat Climatronic - complet automat - a fost ales de 80 de procente dintre cumparatorii modelului Eos, chiar dacŃ Eos dispune, ca dotare standard, de sistemul semiautomat Climatic.