Un numar de 569 de vehicule au fost descoperite de RAR ca fiind un pericol de accident, iar principala masura luata de acestia au fost retinerea certificatului de inmatriculare.

Inspectorii RAR au descoperit in primele zece luni un numar de 569 de vehicule in Bucuresti, din 3.885 verificate, care prezentau pericol iminent de accident, una din masurile luate in aceste situatii fiind retinerea certificatului de inmatriculare. Certificatele de inmatriculare pot fi redobandite numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman (RAR), potrivit Mediafax.

In urma controalelor, angajatii RAR au constatat si ca 69% dintre vehicule aveau diferite neconformitati de natura tehnica sau legate de acte, se arata intr-un comunicat trnsmis de RAR. Din totalul vehiculelor cu probleme, 54% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere (proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la directie, defectiuni ale sistemului de franare).

Totodata, 20% depaseau nivelul maxim admis de poluare, 4,4% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea), iar 4,6% au avut neconformitati din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals). La finalul controalelor tehnice desfasurate in trafic, Politia Rutiera a retinut 1.755 de certificate de inmatriculare in Bucuresti, 49 de permise de conducere si au fost aplicate 2.286 de amenzi.

Sanctiunile au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au gasit neconformitati tehnice sau legate de acte. Directorul general al RAR, George-Adrian Dinca, spune ca rezultatele controalelor nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR - Politie opresc pentru verificare numai vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni. Parcul auto national are in prezent aproximativ 5,7 milioane de vehicule, din care 4,48 milioane sunt autoturisme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri