CNADNR va plati unei asocieri romano-italiene 94,4 milioane lei, cu TVA, pentru modernizarea unui tronson de 11,6 kilometri ai Drumului National 5, intre Bucuresti si Adunatii Copaceni, contractul initial pentru acest proiect, semnat cu Romstrade, fiind reziliat acum doi ani.

Lucrarile au fost adjudecate prin licitatie deschisa de asocierea Eurogen Filiala Aninoasa - Aleandri - Beozzo Costruzioni - Smart Building Project. Obiectivul contractului vizeaza modernizarea DN5 Bucuresti - Giurgiu, intre km 7+573 si km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de baza necesare cererii de transport in crestere catre granita cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR, scrie Mediafax.

Valoarea totala a acestui contract este de 76,1 milioane lei fara TVA, din care 85% reprezinta finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana. Durata de executie a lucrarilor este de un, la care se adauga o perioada de garantie de doi ani.

Contractul initial pentru aceste lucrari a fost atribuit in martie 2011 companiei Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fara TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocand nerespectarea termenelor de executie, si a reluat procedura de achizitie.

Nelu Iordache a fost trimis in judecata intr-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat in insolventa in decembrie 2012.

Citeste si:
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui
Peste 10% dintre turisti...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile
Setari Cookie-uri