Compania Black Cab, care ofera taxiuri negre cu tarif fix stabilit inainte de cursa, a lansat serviciul Black Cab Executive in parteneriat cu BMW si va aduce in cadrul flotei 40 de masini Seria 5 si Seria 7.

Flota Black Cab are aproximativ 200 de masini, dintre care 180 sunt modele de volum, precum Skoda Octavia, iar 5 sunt BMW. Pana in primavara Black Cab vrea sa mareasca flota cu inca 40 de unitati Seria 5 si Seria 7 (modele Seria 525d si 730d).

“O parte dintre masinile BMW sunt cumparate, iar o parte sunt intr-un sistem de leasing. Acestea vor fi tinute in flota maxim doi ani. In prezent au fost introduse in flota cinci masini BMW, iar de la 1 ianuarie vor veni inca 15 si pana in primavara vom mari flota in functie de cerere”, au declarat managerii Black Cab.

Tarifele cu un model BMW vor fi duble fata de o masina Black Cab Skoda Octavia. Taxiurile negre au un tarif de circa 2 lei pe km. Transferul de la Aeroportul Otopeni la Piata Romana este de 49 de lei. Plata poate fi facuta cu cardul, pe factura lunar, pe camera de hotel, pe companie.

Dupa primul an, Black Cab are 35.000 de clienti, majoritatea care calatoresc pe distante scurte. Circa 7% dintre clienti sunt manageri de top, iar 15-20% sunt copii (serviciul KidsCab). Compania este prezenta doar in Bucuresti.

Actionarii firmei Black Cab din Romania sunt cetateni romani care au in jur de 35 de ani. Black Cab este numele pe care anul trecut l-a primit compania Star Limo, infiintata in 2003 pentru segmentul business. Star Limo a inceput activitatea in Bucuresti cu sase autoturisme negre Mercedes Benz E class sedan, iar in 2006 s-a extins pe plan local. In strainatate, Black Cab a fost lansat prima data la Londra dupa 1990.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri