Americanii care vor sa introduca in Romania aplicatia Uber se confrunta cu probleme in Ungaria, unde Ministerul Economiei si reprezentantii companiilor de taxi nu vor sa le permita tarife mai mici, scrie Budapest Business Journal.

Pentru Budapesta, Uber vrea un tarif de 300 de forinti si o taxa pe km de 130 de forinti (HUF), in timp ce tarifele pentru taxiurile clasice sunt de 450 HUF si taxa pe km de 280 HUF. “Participantii la reuniune au convenit ca Uber nu ar trebui sa dispuna de un avantaj competitiv pentru activitati de transport persoane”, a afirmat ministerul.

Serviciul Uber, cu sediul in San Francisco, opereaza in peste 200 de orase din lume, folosind o aplicatie smartphone pentru a coordona plimbari intre pasageri si soferi din apropiere care sunt dispusi sa-si ofere serviciile contra cost.

Aplicatia Uber isi pregateste intrarea pe piata locala, compania cauta general manager pentru piata locala, conform site-ului companiei.

Uber a fost interzisa in Germania, dupa ce instantele judecatoresti au constatat incalcarea normelor privind transportul de persoane. Instantele judecatoresti au fost sesizate de catre companiile de taximetrie, care au acuzat Uber ca nu respecta legislatia germana in ceea ce priveste transportul de pasageri.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, a fost infiintata in iunie 2010 si a fost evaluata de catre investitori la circa 17 miliarde de dolari anul acesta. Compania este prezenta pe multiple tari din lume, de pe aproape toate continentele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri