Alexandru Borbeanu, seful Sectiei de Drumuri Nationale Deva, a fost suspendat din functie si va fi cercetat disciplinar, dupa ce in noaptea de joi spre vineri, pe A1, intre Sebes si Orastie, au avut loc trei accidente intr-un interval de cinci ore, intrucat soseaua nu a fost curatata suficient.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de CNADNR, cele trei accidente rutiere au avut loc pe A1, intre kilometrii 304 si 329, in intervalul orar 3.00 - 8.00, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, respectiv ploaie si temperaturi negative, transmite Mediafax.

In primul accident au fost implicate cinci autovehicule - patru de transport marfa si un microbuz cu pasageri -, in al doilea, un tir si o autoutilitara, iar in cel de-al treilea, o masina care a derapat si a intrat intr-un parapet. Conform sursei citate, in urma celor trei accidente rutiere nu s-au inregistrat victime.

"In intervalul orar 03.50 si 06.20, CNADNR SA a actionat cu sase utilaje de raspandire material antiderapant. Au fost utilizate 36 tone de sare, care au fost raspandite intre kilometrul 304 si kilometrul 335 pe Autostrada A1 pentru prevenirea si combaterea lunecusului si poleiului. Evenimentele rutiere s-au produs in intervalul orar dintre doua patrulari ale utilajelor de raspandire material antiderapant, din cauza fenomenului de spalare a materialelor antiderapante imprastiate pe partea carosabila, fenomen generat de freezing rain", se arata in comunicatul citat. Potrivit sursei citate, CNADNR face o investigatie proprie in legatura cu modul in care s-a actionat pe plan local, cat si modul in care a actionat prestatorul de servicii de intretinere pe timp de iarna.

"Mentionam ca seful Sectiei de Drumuri Nationale Deva, Alexandru Borbeanu, a fost suspendat din functie, acesta urmand a fi cercetat disciplinar. Pe perioada desfasurarii cercetarii disciplinare atributiile de serviciu ale lui Alexandru Borbeanu au fost preluate de Sorin Dudas. Totodata, precizam ca va fi instituita si o Comisie de cercetare disciplinara pentru Sorin Ghihor Izdraila, directorul Adjunct al Directiei de Intretinere al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui
Peste 10% dintre turisti...

In functie de rezultatele cercetarii disciplinare la nivelul CNADNR, "vor fi sanctionati toti cei care nu si-au indeplinit atributiile de serviciu, iar in cazul prestatorului de servicii de intretinere pe timp de iarna, in situatia in care acesta nu a respectat obligatiile contractuale, vor fi aplicate penalitati conform contractului".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Setari Cookie-uri