Investitiile germane pe plan local, in special in industria auto, vor creste incepand de anul viitor, considera omul de afaceri german Jurgen Schunn, reprezentant de seama al Asociatiei Sasilor din Romania, datorita venirii conationalului sau, Klaus Iohannis, la conducerea Romaniei.

Omul de afaceri german, nascut in Romania, Jurgen Schunn considera ca Romania va inregistra o crestere economica semnificativa in 2015.

“Sunt convins ca numarul investitorilor si imaginea Romaniei vor creste, iar daca increderea va creste in politica romaneasca atunci situatia economica se va imbunatati considerabil. Desigur ca nu de astazi pe maine, insa intr-un timp mai rapid ca pana acum. Germania este cel mai important partener de afaceri, iar noi sasii suntem puntile dintre Romania si Germania. Romania este tara stramosilor nostrii si ne pasa tuturor de ea, este tara noastra. Dl. Johannis avand in principal sprijinul Germaniei, insa nu numai, daca va face in continuare ce a facut la Sibiu in toata tara, aceasta se va dezvolta mai puternic decat pana acum”, precizeaza Jurgen Schunn.

Investitiile germane in Romania, in decursul anilor, au ajuns la 6,49 miliarde de euro, detinand o pondere de 11% in totalul investitiilor straine in Romania.

Anul trecut, in Romania erau inregistrate peste 20.000 de companii cu capital german, avand un capital subscris de 4,39 miliarde de euro. Volumul schimburilor comerciale dintre Germania si Romania au depasit anul trecut 19,5 miliarde euro, o cifra cat 20% din PIB-ul tarii.

Citeste si:
Iohannis, dupa CSAT, despre eliminarea celor care nu-si fac datoria
Iohannis: Recastigarea...

Schunn a plecat din Romania in 1982 si a revenit dupa 1990 cand a deschis dealer-ul Mercedes-Benz in Romania, prin compania Auto Schunn, care detine showroom-uri in orasele Arad, Deva, Sibiu, Craiova si Suceava, precum si in Westendorf, Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Iohannis cere Guvernului sa elaboreze masuri de reactie rapida