Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a declarat la o intalnire cu parlamentarii de Iasi, ca Master Planul General de Transport trebuie reanalizat de catre Ministerul Transporturilor, precizand ca ii va cere premierului Victor Ponta sa includa in document si autostrada Iasi-Targu Mures.

La Primaria Iasi a avut loc, vineri, o intalnire convocata de Gheorghe Nichita, la care au participat 15 parlamentari de Iasi de la PSD, PNL, UNPR si PMP, precum si presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, si prefectul judetului Dan Carlan, potrivit Mediafax.

Primarul Gheorghe Nichita, totodata lider al PSD Iasi, a spus ca daca Master Planul General de Transport, prezentat in luna octombrie de Ministerul Transporturilor, va fi aprobat de Guvern in formula actuala, fara autostrada Iasi - Targu Mures, Moldova va fi supusa izolarii. "Trebuie sa ne trezim si sa-i facem pe cei din Ministerul Transporturilor sa inteleaga ca e nevoie de o dezvoltare echitabila a tarii. Este posibil ca unii oameni din Guvern sa se gandeasca doar la regiunile lor. Autostrada Est-Vest inseamna dezvoltarea unei treimi din aceasta tara. Trebuie reanalizat acest document de catre Ministerul Transporturilor”, a declarat Gheorghe Nichita.

El a spus ca luni va discuta acest subiect in sedinta PSD atat cu premierul Victor Ponta, cat si cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. La randul sau, presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a spus ca actualul Guvern nu trebuie lasat sa adopte Master Planul actual, el precizand ca "lupta trebuie dusa acum, pana cand documentul este adoptat prin ordonanta de urgenta de catre guvern”. "Nu inteleg cum au facut Master Planul fara sa se gandeasca la faptul ca Moldova are nevoie de legatura rutiera directa cu vestul tarii. Ce spun azi e valabil pentru orice guvern. Ma voi bate pentru autostrada Iasiului indiferent daca la guvernare este PSD sau daca vor veni liberalii”, a afirmat Cristian Adomnitei.

Deputatul UNPR Gheorghe Emacu a spus, in aceeasi reuniune, ca este vorba despre "un tratament rusinos pe care Bucurestiul il acorda Iasiului”, in timp ce deputatul independent Viorel Blajut a indemnat la "actiuni mai intransigente fata de guvern”, inclusiv prin trimiterea de oameni la proteste in Capitala. La randul sau, deputatul PNL Grigore Craciunescu a afirmat ca "trebuie mers peste ei la Bucuresti”, explicand ca altfel nu vor fi "luati in seama”. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a precizat, la finalul discutiilor, care au durat doua ore si jumatate, ca ministrul Transporturilor Ioan Rus va veni la Iasi saptamana viitoare si ca "subiectul autostrazii va fi cu siguranta pus pe tapet".

In campania electorala din 2012, USL a promis realizarea autostrazii Iasi - Targu Mures, insa in Master Planul General de Transport prezentat in luna octombrie a acestui an de Ministerul Transporturilor autostrada este inlocuita cu drum expres. O petitie online intitulata "Autostrada pentru Moldova”, a strans in cateva zile peste 2.000 de semnaturi, petitia fiind initiata saptamana trecuta de catre reprezentanti ai societatii civile iesene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri