Eurocopter Romania a finalizat modernizarea a 20 de elicoptere Puma pentru Fortele Aeriene din Marea Britanie, in cadrul unui contract in valoare de 300 milioane de euro, ambasadorul Paul Brumell spunand ca proiectul a fost unul de succes, desi a starnit controverse in Marea Britanie.

Ceremonia prin care a fost marcata finalizarea contractului Puma LEP intre Eurocopter Romania si Fortele Aeriene Regale din Marea Britanie, prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, in decurs de 23 de luni, a avut loc la Ghimbav, in judetul Brasov, la eveniment participand ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, si reprezentanti ai Ministerului Apararii si ai Fortelor Aeriene Regale din Marea Britanie, informeaza Mediafax.

"La inceput au fost articole din presa care au spus ca nu inteleg de ce acest proiect a fost facut in Romania si nu in Marea Britanie, dar, cum am vazut, Eurocopter Romania a facut o lucrare foarte buna si noi suntem mandri cu acesta. Acest elicopter Puma are o traditie foarte veche, dateaza din anii '70 si a fost nevoie de modernizare", a declarat Brummell. Elicopterele modernizate la sediul Eurocopter de la Ghimbav vor fi folosite in principal in misiuni de ajutor umanitar.

Cum au fost modernizare elicopterele

"Aceste elicoptere au trecut printr-o schimbare fantastica. Au motoare noi, mai puternice, mai eficiente si care pot transporta o incarcatura mai grea. Nu avem misiuni specifice in acest moment, dar planuim sa le folosim in viitor, in principal in misiuni umanitare, fiind in mod special potrivite pentru mediul urban", a declarat reprezentantul Ministerului Apararii din Marea Britanie, Owen Barnes.

Contractul a presupus imbunatatirea performantelor operationale ale elicopterelor Puma, astfel ca aparatele pot zbura mai sus, mai repede si pe distante mai mari. Acestea pot fi adaptate atat pentru suport logistic, cat si pentru transport sau servicii VIP. Eurocopter Romania, subsidiara a Airbus Helicopters, a fost infiintata in 2002 si a dezvoltat activitati legate de pietele civile, parapublice si militare.

Citeste si:
Investitia de milioane de euro pentru cel mai mare port din estul UE
Portul Constanta, cel mai...

Compania vinde intreaga gama de elicoptere noi Airbus Helicopters in Romania si tarile limitrofe si asigura suport tehnic. De asemenea, compania este centrul industrial cheie in cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrari de revizie, reparatie si modernizare a elicopterelor Puma si Super Puma pe piata mondiala Airbus Helicopters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si