Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele zece luni, fata de aceeasi perioada din 2013, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,8% fiecare, potrivit datelor anuntate miercuri de INS.

Evolutia a fost sustinuta de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (3,9%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,8%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (1,5%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 0,9%. In octombrie, cifra de afaceri din comertul auto a crescut fatǎ de luna precedenta ca serie bruta cu 5,2%, dar a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%. Fata de octombrie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 0,4%, respectiv 0,6%, potrivit Mediafax.

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat totodata ca serviciile de piata prestate populatiei au urcat la zece luni cu 1,5% ca serie bruta, ca urmare a cresterii activitatilor hotelurilor si restaurantelor (5,4%), serviciilor de coafura si alte activitati de infrumusetare (2,2%) si activitatilor de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (1,6%). Scaderi au inregistrat activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (4,3%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (3,4%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Afacerile cu autovehicule si motociclete au sporit cu 9,4%