Ford uneste echipele regionale de inginerie si de curse intr-o echipa globala sub egida Ford Performance, oferind mai multe vehicule si piese noi, pana in 2020 urmand sa fie lansate 12 modele RS.

Ford a confirmat astazi ca va lansa un nou Focus RS – versiunea sportiva de top a celui mai bine vandut model din lume. Compania a anuntat ca noul RS va fi disponibil anul viitor in intreaga lume.

„Compania Ford ramane dedicata inovatiei prin performanta”, a declarat RajNair, vicepresedintele grupului Ford, divizia Global Product Development. „Prin echipa noastra globala Ford Performance care se va ocupa de vehiculele si piesele de inalta performanta, putem lansa mai rapid pe piata produse si accesorii care satisfac nevoile clientilor din toata lumea, atat pe sosea cat si pe pista”.

Ultimul Focus RS a fost lansat in anul 2009 si are o istorie bogata care dateaza de la crearea primului Ford RS in 1968. „Pentru a purta sigla RS, aceasta trebuie sa fie o masina fara compromisuri, care poate oferi performanta exceptionala pe pista si un stil de conducere excelent pe sosea”, a declarat Nair.

Pe langa faptul ca ii vor multumi pe entuziasti, vehiculele precum Focus RS contribuie la implementarea planului One Ford al companiei pentru dezvoltare profitabila, excelenta produselor si inovatie. Vanzarile de vehicule de inalta performanta au crescut in toata lumea –cu 14% in Europa, respectiv 70% in SUA, din anul 2009.

Vehiculele performante precum Fiesta ST si Focus ST sunt dotate cu motorul Ford EcoBoost, care a castigat numeroase premii. De la introducerea motorului EcoBoost in 2009, Ford a produs peste 2 milioane de motoare EcoBoost la nivel global.

Noua organizatie Ford Performance uneste echipele RS, Ford SVT si Ford Racing la nivel global, functionand ca un laborator de inovatie si de testare pentru crearea unor vehicule, piese, accesorii si experiente performante pentru clienti. Aceasta include dezvoltarea de inovatii si tehnologii in aerodinamica, reducerea greutatii, electronica, performanta grupurilor motopropulsoare si eficienta consumului de combustibil, care pot fi aplicate pe larg in portofoliul de produse Ford.

In plus fata de circuitele de curse din toata lumea, echipa va dezvolta noi vehicule si tehnologii la centrele de inginerie Ford pe plan global si la noul centru tehnic din Charlotte, North Carolina. Organizatia Ford Performance va fi condusa de DavePericak, care a fost numit director al diviziei Global Ford Performance.

Ford Motor Company, lider auto global, cu sediul la Dearborn, Mich., produce sau distribuie automobile pe sase continente. Cu aproximativ 189.000 de angajati si 65 de fabrici in toata lumea, marcile auto ale companiei includ Ford si Lincoln. Compania ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company.

Ford of Europe produce, vinde si serviseaza vehicule Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 50.000 de angajati la facilitatile sale detinute integral si aproximativ 69.000 de angajati daca sunt incluse asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europe includ Divizia Ford pentru Relatii cu Clientii si 24 de facilitati de productie (13 facilitati detinute integral sau asocieri in participatiune consolidate si 11 asocieri in participatiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata compania Ford. Productia europeana a fost demarata in 1911.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri