Chrysler Group si-a schimbat numele in FCA US, marcand, in urma fuziunii cu grupul italian Fiat, sfarsitul uneia dintre cele mai reprezentative denumiri din industria americana de automobile, relateaza Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Decizia, care intra imediat in vigoare, are loc dupa adoptarea unui nou nume de catre grupul format in urma fuziunii, Fiat Chrysler Automobiles, care a debutat la bursa din New York in octombrie. Operatiunile din Italia ale grupului nou format, Fiat Group Automobiles, au devenit FCA Italy.

Chrysler, una dintre cele trei mari companii auto din Statele Unite, alaturi de General Motors si Ford, a fost fondata in 1925. Compania a fuzionat in 1998 cu grupul german Daimler-Benz, formand grupul DaimlerChrysler, dar a redevenit Chrysler dupa inversarea uniunii, noua ani mai tarziu. Fiat a devenit actionarul majoritar al Chrysler in 2011, iar in ianuarie a dobandit controlul integral asupra companiei americane, intr-un acord in valoare de 4,35 miliarde de dolari.

Directorul general al Fiat, Sergio Msrchionne, isi exprimase de mult timp intentia de reorganizare a companiei, pentru a crea Fiat Chrysler Automobiles, un nou grup cu domiciliul fiscal in Marea Britanie, sediul juridic in Amsterdam si cu listarea principala la New York. Debutul din octombrie al Fiat Chrysler la bursa din New York a venit intr-o perioada critica pentru grup, al saptelea mare producator auto la nivel mondial, care se lupta cu pierderi in Europa si scaderea vanzarilor in America de Sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri