Compania de leasing operational Fleet Management Services (FMS) a fost achizitionata integral de Business Lease Group, o firma de profil cu sediul in Olanda, parte a grupului AutoBinck, care isi extinde astfel operatiunile in Europa Centrala si de Est, Romania fiind a cincea piata din regiune.

Contractul de achizitie a fost semnat marti de catre cele doua companii, se arata intr-un comunicat al Business Lease Group.
Firma romaneasca de leasing, infiintata in 2005, era controlata de compania de investitii Cylatrea Investments in proportie de 78%, restul actiunilor fiind detinute de doi dintre fondatorii companiei, Laurentiu Bogdan si Daniel Ivan, acesta din urma fiind si directorul general al companiei.

In urma achizitiei, Ivan va ocupa functia de director comercial, iar Bogdan de director operatiuni. Philip Aarsman, directorul de dezvoltare comerciala al Business Lease Group, a fost numit directorul general al companiei din Romania.

"Odata cu preluarea ne vom pastra denumirea Fleet Management Services si vom continua dezvoltarea companiei", a declarat, citat de Mediafax, Daniel Ivan, care conduce si Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) din pozitia de presedinte.

Cu un portofoliu de peste 3.000 de contracte, FMS are printre clienti atat companii internationale, cat si locale din diverse industrii, precum energie, productie, constructii, telecomunicatii, comert, agricultura si servicii.

"Preluarea face parte din strategia noastra de extindere in Europa Centrala si de Est, unde piata se dezvolta rapid. Lucrand cu FMS, o companie cu o reputatie buna si un portofoliu solid de clienti, format din companii de prim rang atat internationale, cat si locale, ne putem continua curba de crestere. In plus, aceasta extindere ne ofera oportunitatea de a imbunatati calitatea si continuitatea serviciilor noastre in Europa Centrala si de Est", a afirmat Harm Nijlunsing, CEO al Business Lease Group

Romania este a cincea tara din regiune in care compania olandeza si-a extins operatiunile, dupa Republica Ceha, Polonia, Slovacia si Ungaria.

"Acum, dupa optsprezece ani si cinci tari, putem spune ca piata din Europa Centrala si de Est ne este foarte cunoscuta, ne-am creat o pozitie puternica pe piata aici si consideram aceasta parte a Europei o a doua piata nationala", spune Nijlunsing.

Aarsman a punctat ca dezvoltarea si extinderea clientilor internationali ai Business Lease in aceasta regiune a generat o cerere tot mai mare de servicii de calitate, in special in Romania.

"Beneficiind de o amplasare strategica, o economie increstere, o piata mare si o forta de munca educata cu abilitati lingvistice excelente, aceasta tara nou membru UE ofera un potential enorm pentru companiile internationale. Fuziunea dintre Business Lease si FMS este combinatia perfecta din punct de vedere al strategiei de piata, informatiilor comerciale, culturii si ambitiei. Business Lease Group poate ridica FMS la nivel international si poate oferi clienti si experienta internationala", considera noul director general al companiei locale.

Infiintata in anul 1907, AutoBinck este o companie internationala cu sediul in Olanda, care isi desfasoara activitatea in domeniul distributiei de automobile, vanzarilor, leasingului si managementului mobilitatii, precum si al distributiei si vanzarii de piese si accesorii. AutoBinck are 2.000 de angajati care lucreaza la sediile sale din Benelux si Europa Centrala si a avut anul trecut afaceri de 886 milioane de euro.
Portofoliul Business Lease Group cuprinde peste 43.000 de contracte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri