Primul tronson al soselei de centura a municipiului Suceava, de 5,2 kilometri, care face legatura intre DN 2 si DN 17, ar putea fi deschis la jumatatea lunii ianuarie, desi firma care a preluat lucrarile trebuia sa le finalizeze in acest an, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Florin Sinescu a declarat ca au fost executate mare parte din lucrari, inclusiv marcajul rutier, dar ca mai este nevoie de montarea unor parapete, scrie Mediafax.

El a spus ca nu exista sanse sa se circule pe acest tronson pana la sfarsitul anului si a estimat ca in 15 ianuarie ar putea fi deschis primul tronson al soselei de centura. CNADNR a selectat asocierea formata din firmele bucurestene Teo Trans si Straco pentru a finaliza lucrarile la tronsonul de 5,2 kilometri al soselei de centura a Sucevei, care face legatura intre DN 2, zona Patrauti, si DN 17, in localitatea Scheia, anunta, in 5 noiembrie, prefectul Florin Sinescu, care mentiona ca termenul de executie a lucrarilor, conform contractului, este de 45 de zile, valoarea totala fiind de 5,8 milioane de lei.

La acea data, prefectul preciza ca au fost realizate 97 la suta din lucrarile la tronsonul respectiv, iar pentru a fi deschis circulatiei mai trebuie reabilitati 4.000 de metri patrati care au fost deteriorati din cauza stoparii lucrarilor, executate marcaje si montate parapete metalici pe o lungime de 6,1 kilometri. Totodata, trebuie montati 165 de stalpi de iluminat, in conditiile in care vor fi luminate pe timp de noapte atat intrarea de pe DN 2, cat si sensul giratoriu din zona intrare pe DN 17, asa numitul "zid al mortii", unde din cauza unui pilon de la un pod al soselei de centura s-au produs mai multe accidente soldate cu decesul a patru persoane.

Prefectul mai declara atunci ca lucrarile ar putea fi finalizate la mijlocul lunii decembrie astfel incat sa fie eliminat traficul greu de pe DN 74, folosit acum ca varianta ocolitoare si unde un pod este afectat, pentru refacerea acestuia fiind alocati 6,2 milioane de lei. CNADNR a reziliat in 15 septembrie contractul de executie a lucrarilor la soseaua de centura a municipiului Suceava cu firma SCT, fosta SCCF-Grup Colas, intrucat aceasta nu a respectat termenele de finalizare a lucrarii.

Pentru celelalte doua tronsoane ale acestui drum, realizate in proportie de 80 la suta, ar trebui alocata o suma de 80 de milioane de lei. In proiectul Legii bugetului pentru anul 2015 a fost prevazuta suma de 5 milioane de lei, dar senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu a anuntat, joi, ca un amendament pe care l-a propus, de alocare a sumei de 20 de milioane de lei pentru aceasta investitie, a fost adoptat de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

El a estimat ca in aceste conditii exista sanse ca in anul 2015 sa fie finalizata aceasta lucrare. Lucrarile la soseaua de centura trebuiau terminate in 2012, dar au fost extinse termenele mai intai pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, constructorul angajandu-se ulterior sa termine primul tronson la 15 septembrie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri