Gigantii industriei auto General Motors Corp., BMW AG si DaimlerChrysler AG intentioneaza sa-si uneasca fortele si sa investeasca in comun un miliard de dolari pentru dezvoltarea unui nou tip de automobil hibrid, in intentia de a oferi o tehnologie superioara celei oferite in prezent de grupul nipon Toyota Motor Corp., informeaza Rompres.

Oficiali din cadrul celor trei companii au precizat ca aproximativ 500 de ingineri au lucrat in ultimele 18 luni pentru a dezvolta in comun un nou motor hibrid care va combina un motor electric cu un motor conventional cu ardere interna.

Dezvoltarea noului sistemului de transmisie, punctul nodal al proiectului comun, ar urma sa-i coste pe cei trei parteneri aproximativ 300 milioane dolari, a declarat directorul pentru programe hibride de la DaimlerChrysler, Andreas Truckenbrodt. Restul banilor vor fi alocati pentru integrarea noului sistem hibrid cu restul componentelor autovehiculelor.

DaimlerChrysler intentioneaza sa utilizeze noul sistem hibrid in modelul de autoturism de teren (SUV) Dodge Durango programat a aparea pe piata in 2008. La randul sau GM va utiliza noul sistem la modelele Tahoe si Yukon, ce vor aparea pe piata la sfarsitul lui 2007. BMW nu a anuntat o data precisa, dar a informat ca primele sale modele echipate cu noul sistem hibrid vor fi disponibile peste aproximativ trei sau cinci ani.

Pe de alta parte, General Motors, cel mai mare constructor auto din lume, discuta in prezent o posibila alianta cu Renault-Nissan, alianta care ar putea include si dezvoltarea in comun de noi proiecte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri