Firma Viarom Construct SA va realiza constructia unui nod pe autostrada A 3, in localitatea Gherghita din judetul Prahova, contractul, in valoare de 3,6 milioane euro, fiind semnat marti de Consiliul Judetean Prahova, in calitate de autoritate contractanta, transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantii SC Viarom Construct si cei ai Consiliului Judetean Prahova au semnat, marti, la Ploiesti, contractul de lucrari pentru realizarea unui nod rutier pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, nod care va fi construit in localitatea prahoveana Gherghita si care va fi primul acces pe autostrada din judetul Prahova. Valoarea contractului este de 3,6 milioane euro, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care a semnat din partea CJ, ca beneficiar, contractul pentru realizarea nodului rutier de la Gherghita, a declarat ca doua treimi din fondurile pentru realizarea acestuia sunt asigurate din bugetul Consiliului Judetean Prahova, restul de o treime reprezentand finantare primita de la Ministerul Dezvoltarii.

Nodul de autostrada construit pe A3 va lega autostrada de pasajul existent de pe DJ100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri si doua sensuri giratorii. In zona vor fi benzi de accelerare/decelerare pentru accesul in autostrada si 182 de stalpi de iluminat, iar carosabilul bretelelor va avea o latime de patru metri.

Consiliul Judetean Prahova a finalizat exproprierile pentru realizarea acestui nod rutier, exproprieri pentru care a fost alocata, din bugetul judetului, suma de peste 1,2 milioane de lei pentru o suprafata totala de 151.218 metri patrati. Printre cei expropriati se numara omul de afaceri Costel Casuneanu si sotia sa, Paulina, care au fost expropriati de patru parcele de teren, dar si SC Pa&Co International, companie care, alaturi de Spedition UMB, Euroconstruct '98 si Com-Axa, a construit sectorul Moara Vlasiei-Ploiesti al autostrazii A3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri