Michelin a anuntat, vineri, ca va creste preturile pentru producatorii de masini, la anvelopele vehiculelor de transport turistic, ca o masura de reducere a presiunii create de costurile ridicate ale materiilor prime, informeaza NewsIn.

"Din cauza cresterii continue a preturilor materiilor prime, Michelin va mari preturile anvelopelor pentru autocare si camioane usoare, care se vand, in lumea intreaga. Aceasta crestere, care se va situa intre 6 si 8%, se va aplica incepand cu data de 1 octombrie 2006", au declarat reprezentantii companiei. Preturile ridicate ale materialelor de productie au deteriorat rezultatele companiei si i-au obligat pe reprezentantii sai sa-si reduca previziunile pentru 2006.

Veniturile Michelin, pentru primul semestru, au scazut cu peste 6%, pana la aproape 645 de milioane de euro. Rivalul german Continental AG a anuntat, saptamana trecuta, ca nu are planuri, deocamdata, de a creste preturile anvelopelor, insa a admis posibilitatea unei cresteri, in cazul in care costul materiei prime isi continua cresterea din prima jumatate a anului in curs.