Producatorii auto vor introduce masini care se conduc singure (autonome) in urmatorii cinci ani, sustine Mark Fields, CEO-ul Ford Motor, sugerand insa ca nu grupul american va fi cel care va introduce astfel de automobile, compania concentrandu-se mai mult pe masini mai putin costisitoare si pe functii care ajuta in controlul masinii, scrie presa internationala.

“Masini complet autonome sunt o posibilitate reala”, a spus Fields la evenimentul Consumer Electronics Show desfasurat zilele acestea in Las Vegas. Cel mai probabil, in urmatorii cinci ani, vom vedea un producator care va produce astfel de automobile”, a completat acesta.

Producatorii auto se lupta sa dezvolte masini care se conduc singure care sa poata transporta pasagerii in zone urbane aglometate. In cadrul aceleiasi eveniment, CEO-ul Daimler AG, Dieter Zetsche, a prezentat automobilul Mercedes-Benz F 015, un concept de masina care poate transporta singura oameni. Daca previziunile sefului Ford devin realitate, consumatorii vor avea sansa ca in urmatorii ani sa cumpere un vehicul fara volan sau pedale de frana, care va functiona cu un auto-pilot, conducand mult mai eficient si reducand considerabil blocajele din trafic. Intre timp, insa, producatorii auto investesc peste 11 miliarde de dolari in tehnologii pentru masini.

Planurile Mercedes pentru condusul autonom

Conceptul masinii Mercedes-Benz F 015 dispune de patru scaune, cu tot cu cel al soferului, care pot fi dispune si fata in fata, nu neaparat cu vedere la drum, potrivit prezentarii nemtilor de la Daimler de la CES 2015. Prin intermediul a sase ecrane pasagerii pot afla informatii despre vehicul si starea din exteriorul masinii, acestea fiind dotate cu tehnologii care recunosc miscarea ochilor si gesturile individului. “Avem un plan care ne va ajuta sa trecem de la stadiul de tehnologie la implementare. F 015 Luxury in Motion demonstreasca unde putem ajunge”, a spus seful Daimler la conferinta de presa.

Masinile conduse automon se vor regasi cel mai probabil in zonele urbane dens populate care vor suporta automobilele pe sosele dotate cu senzori. Nu mai putin de 10 mari producatori auto la nivel global sunt prezenti zilele acestea in Las Vegas, la cea mai mare expozitie internationala de gadget-uri si tehnologie de peste an, unde sute de expozanti isi prezinta inventiile publicului larg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri