Calatorii europeni platesc mai mult decat cei de pe alte continente pentru transportul in comun, arata un studiu Statista. Capitala cu cele mai scumpe bilete nu este insa Londra, cel mai mare pret pe bilet fiind in Peninsula Scandinava.

Astfel, capitala unde locuitorii platesc cel mai mult pe bilet de transport in comun este Oslo (Norgevia), unde biletul costa 4,14 euro. In capitala Danemarcei, Copenhaga, biletul pentru transportul in comun costa 3,94 de euro. Preturile depasesc 3 euro si in Elvetia sau Suedia, arata publicatia britanica The Independent.

Capitala Marii Britanii este abia pe locul cinci, cu toate ca transportul in comun londonez este cunoscut ca fiind foarte scump. In Londra un bilet costa 3.07 euro.

Singurul oras din topul primelor 10 care nu este european este Sydney, unde un bilet ajunge la 2.77 euro.

In Germania, preturile sunt la fel de ridicate, iar calatorii trebuie sa scoata din buzunar 2.61 euro pentru un bilet, atat in Frankfurt cat si in Munchen.

In Bucuresti, preturile sunt considerabil mai mici. Astfel, o calatorie Ratb, pe liniile urbane, costa 1,3 lei, echivalentul a mai putin de jumatate de euro, in timp ce la metrou un bilet de doua calatorii valoreaza 4 lei, aproape un euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri