Daca Guvernul ar avea astazi toti banii, pentru constructia magistralei rutiere ar fi suficienta suma de 2,7 miliarde de euro, dar costurile de finantare si platile de disponibilitate umfla acest pret pana la 8,4 miliarde de euro.

Statul ar fi platit 2,7 miliarde euro pentru constructia, operarea si intretinerea autostrazii Comarnic-Brasov timp de 30 de ani daca ar fi avut banii acum. Dar adaugand costurile de finantare, suma urca la 8,45 miliarde de euro, in vreme ce soferii vor fi taxati cu 7 lei (tarif indexabil), reiese dintr-un document referitor la proiectul Comarnic-Brasov publicat ieri de Ministerul Transporturilor si CNADNR.

"Valoarea de 2,73 miliarde de euro reprezinta suma totala pe care statul roman ar plati-o pentru constructia (pe o perioada de 4 ani) si pentru operarea si intretinerea autostrazii Comarnic - Brasov (pe o perioada de 26 de ani), sub conditia ca aceasta suma sa fie disponibila azi", se arata in documentul citat.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri