Aproape 78.000 de autoturisme, autoutilitare si motociclete au fost verificate de Registrul Auto Roman in 2014, 55,7 la suta dintre acestea aveau probleme tehnice, iar la 5,77 la suta au fost gasite defectiuni majore la sistemul de franare si la directie.

In perioada 3 ianuarie - 31 decembrie 2014, au fost verificate in trafic 77.905 autovehicule in toata tara, dintre care 4.494 (5,77 la suta) au fost gasite cu defectiuni majore la sistemul de franare si la directie, se arata intr-un comunicat de presa al Registrului Auto Roman (RAR), scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, una dintre masurile luate in cazul autovehiculelor la care au fost gasite defectiuni a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman.

In urma controalelor, din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor si remorcilor oprite in trafic, 55,7 la suta au fost gasite cu probleme tehnice sau legate de acte. Astfel, 31.630 de vehicule au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, dupa ce inspectorii RAR au constatat nefunctionarea instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, precum si defectiuni in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate.

Alte 1.543 de vehicule au avut probleme legate de identificare, iar 2.391 au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice.

De asemenea, la 6.435 dintre vehiculele oprite in trafic s-a constatat depasirea nivelului maxim admis de emisii poluante. Aproximativ 29 la suta dintre aceste vehicule sunt mai vechi de 15 ani, 31 la suta au intre 11 si 15 ani vechime, iar 12 la suta au 9-10 ani vechime.

"Procentajul de respingere in functie de vechime arata ca 65 la suta dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au avut diferite neconformitati, fata de 49 la suta dintre cele cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani sau 26 la suta la cele mai noi de trei ani", a precizat RAR.

In urma controalelor desfasurate anul trecut de Registrul Auto Roman impreuna cu Politia Rutiera, au fost date 29.616 de sanctiuni, au fost retinute 885 de permise de conducere si 21.564 de certificate de inmatriculare si au fost imobilizate 133 de autovehicule.

"Cand vehiculul este imobilizat de Politie ca urmare a defectiunilor constatate, inspectorii RAR procedeaza la anularea inspectiei tehnice periodice. Aceasta masura a fost luata in cazul a 65 dintre vehiculele verificate", se mai arata in comunicatul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri