CNADNR a desemnat constructorii autostrazii Campia Turzii-Ogra-Targu Mures, in lungime de 56,5 km, in valoare de circa 1,2 miliarde lei. Ei sunt asocierile Strabag-Straco Grup, Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road, Lemacons-Vega 93-Arcada Company si Geiger Transilvania-Wilhekm Geiger.

Asocierea dintre compania austriaca Stabag si firma romaneasca Straco Grup va proiecta si construi doua tronsoane din autostrada, respectiv sectiunile Ogra (judetul Mures)- CampiaTurzii (judetul Cluj) , lotul 2 si Ungheni (judetul Mures )- Ogra, lotul 2. Primul tronson, in lungime de 17,9 km, costa 397,7 milioane lei, fara TVA, durata de executie fiind de un an si patru luni. Cel de-al doilea tronson costa 251,3 milioane de lei, fara TVA, si are o lungime de 10,105 km, urmand sa fie executat intr-un an, arata Mediafax.

Straco Grup va proiecta si executa inca 15,7 km din proiect (Sectiunea 2A, Orga-Campia Turzii, lotul 3), in asociere cu firmele Specialist Consulting si Total Road, in valoare de 279,7 miliaone de lei, fara TVA. Durata executiei este de un an si patru luni. Pentru constructia tronsonului TarguMures - Ungheni, plus un drum de legatura, CNADNR a desemnat castigator asocierea dintre firmele Lemacons, Vega 93 si Arcada Company. Valoarea contractului este de 179,78 milioane de lei fara TVA pentru 9,2 km (din care 4,7 km drumul de legatura), durata executiei fiind de un an.

Firmele Geiger Transilvania si Wilhelm Geiger vor realiza proiectare si executie tronsonului Ogra - CampiaTurzii, lotul 1, in valoare de 55,8 milioane de lei, fara TVA, avand lungimea de 3,6 km si o durata de executie de un an si patru luni. Constructorii au fost desemnati in urma finalizarii procedurii de licitatie privind atribuirea contractelor aferente autostrazii Campia Turzii - Ogra - Targu Mures, iar proiectele au ca sursa de finantare fondurile europene nerambursabile.

"In prezent, ofertantii pot depune contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor – CNSC intermenul legal de 10 zile, calculat de la data comunicarii rezultatelor. Dupa expirarea termenului legal anterior mentionat, in cazul in care nu vor exista contestatii, CNADNR va putea semna printre primele contracte pe anul acesta, cele aferente autostrazii Campia Turzii - Ogra - Targu Mures. Aceste loturi in lungime totala de 56,51 km fac parte din Autostrada A3, Brasov - Cluj – Bors", a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri