Yazaki, producator japonez de componente auto, isi extinde fabrica din Arad, unde a inceput construirea unei noi sectii de injectare mase plastice, investitie care se ridica la doua milioane de euro si care va fi inaugurata in luna iulie.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Yazaki Component Technology, filiala din Arad a corporatiei japoneze a inceput lucrarile pentru construirea unei noi sectii de injectare mase plastice pentru componente auto si conectori pentru marii producatori din industria auto, noteaza Mediafax.

Conform sursei citate, investitia se ridica la peste doua milioane de euro si va adauga o suprafata construita de aproximativ 4.000 de metri patrati, urmand sa fie finalizata in iulie 2015 si sa duca la o crestere a locurilor de munca atat pentru personalul direct productiv, cat si pentru specialistii cu profil tehnic. Reprezentantii companiei japoneze mai spun ca investitia presupune achizitia de linii tehnologice de productie si echipamente tehnologice de ultima generatie.

Grupul Yazaki, fondat in 1929 in Japonia, este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de distributie electrica, de afisare si transmisie a datelor, precum si de alte subansamble pentru industria auto. In Romania, in ultimii 12 ani Yazaki a deschis unitati de productie in Arad (2003), Ploiesti (2003), Caracal (2011), Urlati (2014), iar in Braila va fi deschisa o unitate in cursul acestui an. La Timisoara, compania are un centru de dezvoltare si design din 2009.

Sursa foto: Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri