Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Yazaki Component Technology, filiala din Arad a corporatiei japoneze a inceput lucrarile pentru construirea unei noi sectii de injectare mase plastice pentru componente auto si conectori pentru marii producatori din industria auto, noteaza Mediafax.

Conform sursei citate, investitia se ridica la peste doua milioane de euro si va adauga o suprafata construita de aproximativ 4.000 de metri patrati, urmand sa fie finalizata in iulie 2015 si sa duca la o crestere a locurilor de munca atat pentru personalul direct productiv, cat si pentru specialistii cu profil tehnic. Reprezentantii companiei japoneze mai spun ca investitia presupune achizitia de linii tehnologice de productie si echipamente tehnologice de ultima generatie.

Grupul Yazaki, fondat in 1929 in Japonia, este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de distributie electrica, de afisare si transmisie a datelor, precum si de alte subansamble pentru industria auto. In Romania, in ultimii 12 ani Yazaki a deschis unitati de productie in Arad (2003), Ploiesti (2003), Caracal (2011), Urlati (2014), iar in Braila va fi deschisa o unitate in cursul acestui an. La Timisoara, compania are un centru de dezvoltare si design din 2009.

Sursa foto: Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com