Compania azera de petrol Socar, care detine in Romania o retea de 32 de benzinarii, a inaugurat prima benzinarie din Sibiu, in urma unei investitii de un milion de euro.

Benzinaria se afla in sat Selimbar, com. Selimba si are o suprafata totala de 7.500 mp, iar suprafata betonata este de 2.220 mp, spatiul verde acopera 1.310 mp, iar cladirea statiei are 240 mp. In noua benzinarie sunt trei pompe (din care una cu debit marit pentru tir) oferind trei produse petroliere. De asemenea, detine si o zona gastro, separata pentru fumatori si nefumatori.

“Socar deschide prima benzinarie din 2015 in judetul Sibiu continuand investitiile din anul precedent, ca parte a planului de business privind dezvoltarea retelei pentru a acoperi o cat mai mare suprafata a Romaniei. In acest an, vom investi si in alte benzinarii pentru a ne creste cota de piata, venind mereu cu produse si servicii noi pentru clientii nostri”, a declarat Hamza Karimov, CEO Socar Romania. Compania Socar si-a majorat capitalul social cu peste 50 milioane de euro anul trecut.

Pentru statia din Sibiu, Socar a creat 13 locuri de munca. Benzinaria are un magazin si un spatiu pentru servirea mesei – Cafe Nar. Ca si in celelalte statii de alimentare SOCAR, produsele vedeta sunt cele traditionale gastronomiei din Azerbaijan – cafeaua la nisip si sucul de rodie. Clientii pot achizitiona si alte produse alimentare sau accesorii pentru masina, indiferent de anotimp. Tabletele conectate la internet vin in ajutorul persoanelor care au nevoie rapida de informatii. De asemenea, soferii isi pot plati amenzile de circulatie prin terminalele ZebraPay, serviciu oferit de Socar in toate benzinariile sale incepand din luna octombrie 2014.

Socar detine, in acest moment, statii de alimentare in urmatoarele judete din Romania: Botosani, Suceava, Neamt, Iasi, Bihor, Bistrita, Buzau, Bacau, Vrancea, Timis, Ilfov, Cluj, Valcea, Arad si Sibiu. Socar Romania este reprezentanta companiei petroliere si de gaze naturale detinuta de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumita la nivel mondial pentru activitateasa de productie de petrol si gaze naturale.

Compania petroliera de stat din Azerbaijan investeste anual miliarde de dolari in infrastructura de transport si este angrenata, pe plan european, in proiecte cheie, menite sa creasca securitatea energetica a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. Din anul 2011, compania s-a implicat in Romania prin Socar Petroleum S.A. si in crearea si consolidarea unei retele de benzinarii la nivel national. Astfel, compania detine in prezent o retea de 32 de statii de alimentare fiind unul dintre jucatorii importanti pe piata distributiei de carburanti din Romania. Pana in prezent compania a creat aproximativ 430 de locuri de munca si a derulat investitii de peste 50 milioane de euro in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri