Showroom-ul Great Wall din Serbia a fost deschis in Belgrad. In planurile bulgarilor pentru piata auto din Serbia mai sunt inca doua showroom-uri in Nis si Novi Sad pana la finalul lunii martie. GWS Auto Group este reprezentantul oficial al producatorului de masini in Serbia.

In prezent, Great Wall produce in Bulgaria o masina la 20 de minute, 5.000 de unitati pe an, modelele SUV H6 si pick-up Steed 5, care vin pe bucati din China si sunt asamblate aici. Elementele de caroserie vin vopsite, iar motoarele si transmisiile sunt gata asamblate de chinezi. Pentru anul viitor, asteptarile sunt ca productia sa ajunga la 8.000 de unitati. Fabrica are o suprafata de 500.000 mp.

Competitorii H6 sunt modele SUV ale marcilor japoneze si coreene, Toyota, Honda, Hyundai, Kia. Pentru pick-up, ar fi modelele Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Nissan Navara. Avantajul modelului Great Wall Steed 5 in fata competitorilor este ca desi este cel mai scurt pick-up (5,04 metri) la capacitate de incarcare este pe locul 3 dupa Isuzu D-Max si Ford Ranger.

Great Wall este prezent pe piata romaneasca prin grupul Alexandros Motors care a comercializat intre 2006 si 2012 circa 1.000 de masini. Anul acesta, Alexandros Motors a reluat importul modelelor GW, de data aceasta de la fabrica din Bulgaria. Brandul chinezesc Great Wall a fost infiintat in 1984 in orasul Baoding din China, la 150 km de Beijing si in prezent este cel mai mare producator local. Compania detine 5 unitati de productie in China cu o capacitate totala care ajunge la 1,8 milioane de masini noi pe an. In afara Chinei mai are inca 10 uzine. La nivel global, numarul de angajati ajunge la 60.000.

Reactia lui Tudorel Toader...
Citeste si: Reactia lui Tudorel Toader dupa achitarea lui Sebastian Ghita