BMW a remediat o bresa de securitate din softul ConnectedDrive al companiei care ar fi permis hackerilor sa deschida usile a pana la 2,2 milioane de vehicule Rolls-Royce, Mini si BMW, relateaza Automotive News.

Problema, descoperita de reprezentanti ai asociatiei automobilistilor germani ADAC, afecta automobile dotate cu softul ConnectedDrive, care foloseste carduri SIM pentru identificarea utilizatorilor autorizati de dispozitive mobile, scrie Mediafax.

Printre modelele care riscau sa fie deschise astfel se numara Rolls-Royce Phantom, automobilele Mini si majoritatea vehiculelor sub marca BMW, intre care automobilul electric i3. Vehiculele au fost produse in perioada martie 2010-decembrie 2014, potrivit ADAC, iar BMW nu are cunostinta daca deficienta a fost exploatata. Soferii se folosesc de softul ConnectedDrive pentru a activa mecanismul de blocare a usilor si pentru servicii precum informatii in timp real privind traficul, divertisment online si utilizarea aerului conditionat.

Riscul de securitate aparea la transmiterea datelor, potrivit BMW. In ultimii ani, expertii in securitate cibernetica au criticat industria auto pentru ca nu a facut mai mult pentru a securiza comunicatiile interne ale vehiculelor cu functii conectate la retele. Pericolul este ca hackerii pot obtine acces la sistemele informatizate ale vehiculelor, care comanda totul, de la motor si frana si pana la instalatia de aer conditionat. BMW a precizat ca a luat masuri pentru a elimina orice posibila bresa, prin folosirea unui protocol utilizat in securizarea tranzactiilor de comert electronic sau bancare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri