Service-urile auto din Romania au fost amendate cu 1,7 milioane de lei si 2.357 de sanctiuni complementare, respectiv opriri de la comercializare sau suspendarea activitatii. Asta dupa ce inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au desfasurat 6.213 de controale.

Actiunile derulate de RAR in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014 s-au incheiat prin 4.142 documente de control (PVCSC), intocmite la distribuitorii de componente auto si la prestatorii de servicii care efectueaza activitati de reparatii si dezmembrari auto, inspectie tehnica periodica si de verificare tahografe, scrie Mediafax.

In urma verificarilor, s-au constatat mai multe incalcari ale legii, precum lipsa autorizatiei tehnice eliberata de RAR si a inregistrarilor care sa demonstreze conformitatea activitatilor executate cu conditiile tehnice si de calitate impuse, nementinerea conditiilor initiale de autorizare, introducerea pe piata de produse si materiale neomologate sau necertificate, lipsa declaratiei de conformitate emisa de producator, precum si a inscriptionarii si etichetarii produselor, potrivit unui comunicat al RAR.

Cele mai mari amenzi, totalizand 1,59 milioane lei, au fost aplicate pentru firme care desfasoara activitati de reparatii, intretinere si dezmembrari auto. In plus, RAR a dispus si 607 masuri complementare de oprire sau suspendare a activitatii.

In cazul firmelor care comercializeaza componente auto s-au aplicat amenzi contraventionale de 41.400 lei, iar pentru cele care monteaza sau repara instalatii GPL au fost impuse sanctiuni totale de 68.500 lei. Verificarile derulate la atelierele TLV si la statiile ITP s-au soldat cu sanctiuni contraventionale in valoare de 64.000 lei.

Registrul Auto Roman desfasoara actiuni de control care urmaresc conformitatea activitatilor de reparatii efectuate cu respectarea conditiilor tehnice si de calitate impuse de constructorul de automobile, precum si supravegherea pietei serviciilor auto privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor utilizate la vehicule rutiere.

Sursa foto: Service auto/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri