Producatorul de autovehicule Ford Motor Co. a anuntat ca va opri temporar productia, pana la finele anului, la 10 din uzinele sale din America de Nord, acuzand faptul ca pretul ridicat al benzinei indeparteaza clientii de modele sale din segmentul pickup (camionete) sau SUV (sport utility vehicle), care aleg modele cu consum redus de carburant.
Ceilalti doi producatori nord-americani, General Motors Corp. si Chrysler Group (parte a DaimlerChrysler AG), au fost de asemenea afectati de schimbarea optiunilor cumparatorilor, de la camionete si SUV-uri catre masini mai mici si de tip crossover (masini cu capabilitati de teren, dar de dimensiuni mai reduse), pentru economii de combustibil, informeaza Rompres.

Cota de piata a celor trei companii a scazut la 54,5% in SUA, in primele sapte luni din 2006, fata de 58,7% in perioada similara a anului trecut.

GM a anuntat o reducere a productiei de 7-8 procente pentru al treilea trimestru, iar Ford a luat in calcul in ianuarie un plan de redresare, care vizeaza reduceri de personal (25.000 - 30.000 posturi) si inchiderea a 14 uzine pana in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri