Ford va investi 2,6 milioane euro anul acesta la nivel european in programul de conducere preventiva Ford Driving Skills For Life, pentru a instrui gratuit 5.000 de soferi cu varsta intre 18 si 24 de ani.

Din anul 2013 si pana in prezent, Ford Europa a cheltuit 6,7 milloane euro in programul Ford Driving Skills for Life (DSFL). Anul acesta, Ford va instrui gratuit pentru prima data in Danemarca, Olanda si Turcia si va continua programele de instruire in Belgia, Franta, Germania, Italia, Romania, Rusia, Spania si Marea Britanie.

Ford a primit feedback pozitiv de la 6.100 de tineri cu varste intre 18 si 24 de ani din Europa care au beneficiat deja de programul Ford DSFL. Accidentele de masina sunt principala cauza de deces pentru europenii din aceasta categorie de varsta. Cursurile practice Ford sunt gratuite si acopera anumite sesiuni prin care soferii pot recunoaste pericolele la care se expun in trafic, si invata totodata despre manevrarea autovehiculului si despre managementul vitezei si spatiului. Programul scoate in evidenta si riscurile la care soferii se expun atunci cand scriu mesaje sau fac selfie-uri la volan, precum si pericolele condusului sub influenta alcoolului.

”Foarte multi tineri mor in accidente de masina cauzate de lipsa de experienta la volan si decizii luate gresit. Prin aceasta noua investitie de 2,6 milioane de euro in instruirea tinerilor soferi in 2015, putem asigura altor 5.000 de tineri aptitudinile si cunostintele care le-ar putea salva viata” a declarat Jim Graham, manager, Ford DSFL.” Ford a fost primul producator auto care a introdus un program de instruire practica avansat, complet si gratuit pentru soferii incepatori.

In cei 11 ani de cand a fost lansat in Statele Unite, Ford DSFL a oferit instruire unui numar de peste jumatate de milion de oameni la nivel global.

Ford Driving Skills For Life

Pentru DSFL, Ford s-a asociat cu principalele organizatii in domeniul sigurantei rutiere incluzand Association Prévention Routière din Franta, Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania, ACI din Italia, Road Safety Russia din Rusia, Dirección General de Tràfico din Spania si Royal Society for the Prevention of Accidents si AA Driving School din Marea Britanie. Anul trecut, Ford a introdus programul de instruire pentru a sublinia in mod deosebit pericolele realizarii de selfie-uri la volan si ale altor activitati ce tin de social media si a folosit un costum special denumit « Drink Driving Suit», care simuleaza starea de ebrietate si modul in care aceasta afecteaza capacitatea de a conduce.

Costumul consta in folosirea unor ochelari cu camp vizual ingust, mansoane pentru urechi, greutati la incheieturi si glezne si aparatori la coate, gat si genunchi.« Drink Driving Suit» arata ca si cele mai simple activitati–cum ar fi mersul in linie dreapta – sunt mult mai greu de efectuat si demonstreaza cum o activitate mai complexa cum este condusul masinii devine mult mai dificila sub influenta alcoolului. In 2014, Ford a publicat si rezultatele a doua studii care au aratat ca mai mult de unu din patru tineri a facut un selfie in timp ce conducea si ca majoritatea soferilor tineri din Europa declara ca au condus sub influenta alcoolului sau si-au vazut prietenii band si conducand masina. Aproape toti cei care au participat la cele 133 de sesiuni de instruire Ford DSFL in 27 de locatii din opt tari au declarat ulterior ca se simt mai increzatori in urma instruirii si ca ar recomanda programul unui prieten.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri