Tommy Forsgren, designerul exterior BMW X6, a venit la Bucuresti pentru a dezvalui o parte din secretele procesului de design auto, prin sesiuni live de desen care ne-au demonstrat ca o masina poate fi creata in mai putin de 30 de secunde ... pe hartie.

Forsgren are o experienta de peste 12 ani la DesignWorks USA si a desenat pana in prezent de la yachturi la ochelari, de la cafetiere la garnituri de tren. Compania de design industrial este integrata in BMW Group si se adreseaza marcilor grupului si clientilor externi. Prezentarea de design BMW a avut loc la Halele Carol, cladirea istorica din 1887, unde au fost prezentate modelele BMW Seria 2 Cabriolet si BMW X6.

Designerul exterior BMW X6 ne-a aratat ca liniile lasate pe foile albe de sub cea pe care a conturat un SUV pot deveni foarte usor o decapotabila, si nu orice decapotabila ci un Rolls-Royce.

Tommy Forgsgren

Povestea contrastelor, o cladire istorica si doua modele noi premium, a fost subliniata si de pozitionarea celor doua autoturisme: un cabriolet compact si elegant alaturi de un SUV puternic. In egala masura, atat BMW X6, cat si BMW Seria 2 Cabriolet sunt doua modele care au deschis nise absolut noi in segmentul premium si, la a doua generatie, sunt o poveste remarcabila de succes. In acelasi timp, pe cat de inovative conceptual, impartasesc un limbaj de design care le face imediat indentificabile ca modele BMW. Se disting elemente precum grila dubla (un element cu peste 80 de ani de traditie), farurile duble, curba Hoffmeister a montantului C, linia mediana laterala sau volumele bogata care alterneaza suprafete concave si convexe.Tommy Forsgren

Tesla a depasit vanzarile...
Citeste si: Tesla a depasit vanzarile Mercedes-Benz in SUA pentru prima data

Remarcandu-se printr-un design impresionant, BMW X6 a ajuns la cea de-a doua generatie si vanzari globale de 250.000 de unitati. Noul BMW X6 dispune de o gama exclusiva de dotari standard care o depaseste cu mult pe cea a generatiei anterioare: faruri bixenon, jante de 19 toli din aliaj usor, operare automata a hayonului si transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu clapete pe volan pentru schimbarea vitezelor, precum si tapiterie cu piele, aer conditionat reglabil pe doua zone, oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si pachet de siguranta Driving Assistant din portofoliul BMW ConnectedDrive. In primavara 2015, BMW X6 xDrive35i (225 kW/306 CP) si BMW X6 xDrive40d (230 kW/313 CP) vor completa gama de modele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Volkswagen si Ford, la un pas de colaborare pentru masini electrice