Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a inceput procedurile de licitatie privind constructia unui pasaj suprateran intre centura Bucuresti si localitatea Domnesti, soseaua cu o lungime de 260 metri urmand sa fie finalizata in 2017, in baza unui contract estimat la 185,3 milioane lei, fara TVA.

"Contractul va avea o durata de implementare de 51 luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie si 24 luni perioada de notificare a defectelor", arata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, intr-un comunicat.
Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa astfel cel mai devreme in acest an si sa fie finalizate in 2017.

"Intrucat in zona intersectiei sunt amplasate numeroase constructii avand multiple destinatii: unitate militara, locuinte, depozite, cladiri industriale, etc., realizarea obiectivului va facilita accesul agentilor economici si al populatiei din cartierele din zona, va fluidiza traficul pe Centura rutiera a Bucurestiului, degrevandu-se astfel strazile din interiorul municipiului. Pasajul Domnesti va rezolva o problema acuta a zonei, determinand la final, un trafic civilizat", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Compania de Drumuri asteapta oferte din partea constructorilor pana la 30 aprilie. Licitatia este organizata dupa ce locuitorii din zona (aproximativ 20.000 de persoane) s-au plans ca nu pot circula, intrucat Prelungirea Ghencea, soseaua care face legatura intre Bucuresti si localitatea Domnesti, are o singura banda pe sens, iar numarul masinilor este in crestere. In plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Largirea la doua benzi pe sens a centurii Bucuresti Sud, cu realizarea pasajului suprateran in zona centurii Bucuresti-Domnesti, a fost inclusa in 2013 pe lista proiectelor prioritare ale Guvernului pentru anul 2014. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobati de Executiv in noiembrie 2014, arata ca valoarea totala a investitiei este estimata la aproape 250 de milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri