Volvo Car Corporation se asteapta sa vanda 65.000 de unitati pe an din noul model C30. Fabricantul auto suedez a declarat ca 80% din vanzari, aproximativ 48.750 de vehicule se vor vinde in Europa. In Statele Unite modelul C30 va iesi pe piata la mijlocul anului urmator. Volvo a facut publice fotografii cu noua versiune a modelului C30 care care va aparea pe piata europeana in curand.

Versiunea care va intra in productie seamana izbitor cu cea prezentata la Salonul Auto de la Detroit. Versiunea finala a modelului C30 va fi prezentata la Salonul Auto de la Paris in luna septembrie a acestui an.

Modelul in patru lucuri va folosi aceiasi platforma pe care o foloseste in prezent noul S40 si V50. Modelul C30 este putin mai scurt decat S40. Puterea mototului in cinci cilindrii este de 218 CP. Volvo va echipa modelul C30 cu o tehnologie completa de siguranta, incluzand un sistem de detectare a posibilelor pesoane de pe sosea, aibag-uri si perdele de protectie laterale.

Anne Belec, Presedintele Volvo pentru Nordul Americii a declarat äAnticipam ca designul tineresc si dinamic va acapara nu numai inimile clientilor nostrii fideli si si o alta gama de clientiö.