Regiotrans anunta reluarea curselor pe mai multe rute incepand de miercuri

Transportatorul privat Regiotrans a anuntat ca va relua miercuri circulatia trenurilor pe mai multe rute, dupa ce a primit certificatul de siguranta din partea Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana (ASFR), urmand sa extinda circulatia progresiv si pe alte trasee, in cursul lunii aprilie.

Printre rutele reluate se numara Brasov - Bucuresti, Timisoara - Resita, Arad - Nadlac, Iasi - Roman, Iasi - Dorohoi si Brasov - Sf. Gheorghe. CFR Calatori a anuntat la 18 martie ca a preluat traficul de pasageri RegioTrans, ale carei trenuri au fost suspendate de catre ASFR in urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare. "Regiotrans continua demersurile pentru includerea in certificatul de siguranta a intregului material rulant, urmand sa reia circulatia progresiv si pe alte rute in cursul lunii aprilie", se arata intr-un comunicat al Regiotrans, scrie Mediafax.

In luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans impreuna cu Iorgu Ganea, s-a sinucis in toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia in Costa Rica. Comana era anchetat intr-un dosar de coruptie in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita pentru favorizarea Regiotrans si altor firme la licitatii. In acest dosar Iorgu Ganea si sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, Estrella Stefanescu, au fost arestati preventiv in luna februarie. In cazul lui Stefanescu insa, Curtea de Apel a inlocuit masura arestului preventiv cu cea al arestului la domiciliu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri