Prima intrebare: cine este responsabil de accident in cazul unei masini care conduce autonom, operatorul care a lasat masina sa conduca sau producatorul care a construit-o? CEO-ul Tesla Motors, Elon Musk, a anuntat upgrade-uri de software pentru Model S, inclusiv caracteristici de condus autonom, care vor aparea pe piata in vara. “Prima ruta de test va fi San Francisco- Seattle. Vom putea calatorii fara sa atingem comenzile masinii”, a spus Musk.

Introducerea masinilor fara sofer care utilizeaza frane automate cand senzorii detecteaza obstacole, sau mentinerea benzii de rulare, cand conducatorul auto nu este atent ar putea scadea numarul de accidente cu masini, spun americanii de la Insurance Information Institute.

Vanzarile Tesla au depasit asteptarile

Tesla a vandut in primele trei luni ale anului 10.030 de masini, cu aproape 500 de masini mai mult decat estimase. Dupa ce anul trecut a vandut 31.655 de unitati Model S, anul acesta compania si-a propus 55.000 de exemplare. Elon Musk se asteapta sa atinga 500.000 de unitati in 2020. Pentru a atinge tinta, miliardarul are nevoie de un debut perfect cu noul model X pe care il va lansa spre finalul anului. Musk a declarat ca Tesla nu va fi profitabila pana in 2020 insa se asteapta sa vanda mai multe masini la nivel global decat Volvo, scrie wsj.com.