Autoturismele replicate incep sa se bucure de o popularitate tot mai mare in randul impatimitilor de masini. Kit car-urile ofera pasionatilor posibilitatea de a realiza modele unicate si ieftine pornind de la un schelet de marca renumita.
Primul pas pe care trebuie sa il faca un constructor in realizarea unei replici este pregatirea unui proiect adecvat. Entuziasmul face ca majoritatea celor care isi propun realizarea unui kit car sa dea, in prima faza, o importanta foarte mare modelului la care ar trebui sa asorteze kit-ul.

Faptul ca pasionatii de kit car pun pe primul loc resturile masinilor din garaj si modul in care le-ar putea folosi cat mai eficient in construirea noului vehicul nu ajuta prea mult la realizarea produsului finit, apreciaza specialistii.
Recomandarea expertilor pentru asamblarea unei replici este de multe ori neglijata. Prea putini sunt cei care purced construirea unui kit car prin completarea unei liste personale in care sa-si exprime motivele pentru care doresc sa construiasca si sa detina propria replica.

Imaginatia, singura limita a performantei

Astazi, stilul inseamna totul. Din fericire sunt suficiente replici in stare sa satisfaca stiluri si gusturi. De la clasicele replici cobra si clonele Seven la controversatele masini sport ca teribilul model Ultima, te simti cu adevarat rasfatat in alegerile tale. O alegere ar fi foarte dificila daca nu stii de la inceput ce iti doresti. O masina sport cat mai simpla sau poate ceva putin mai stilata, cu accentul pe lux si confort cum e Beauford Tourer fac furori in orice parte a lumii.

Unul dintre cele mai mari beneficii in a construi si a detine un kit car este ca puterea si performanta sunt limitate doar de imaginatie. Avantul nu va fi incetinit nici cand se pune problema banilor, pentru ca zicala "cumperi cat te tine portofelul" nu este valabila in acest caz.

Concurenta acerba intre replica si original

Masinile replica au un design puternic si delicat in acelasi timp. Cu un motor puternic, masina va ajunge sa concureze chiar si cu cele mai scumpe masini sport conventionale de pe piata. In ultimii cativa ani s-a inregistrat o adevarata revolutie in designul kit car, atunci cand multi fabricanti au dezvoltat modele care folosesc motoare de motociclete pe post de grup motopropulsor. Dar, pana la urma, farmecul unui kit car nu sta doar in automobilul finit, ci porneste de la o multitudine de alegeri corecte. Fapt ce incanta si incita din momentul alegerii echipamentelor pana la primul drum cu propriul unicat.

Unicate pe eBay

Site-ul unde oameni din toate colturile lumii vand si cumpara produse si servicii, eBay, este unul dintre gazdele prezentarii masinilor replicate. Anunturi care ofera spre vanzare kit car-uri prezinta masini cu preturi pornind de la sume incredibil de mici.

De exemplu, FQ42 Arrow special, o replica dupa un Ford Cortina, un model din 1981, are ca pret de pornire cerut 200 de lire, iar cea mai buna oferta facuta in cele cinci zile de cand este prezent pe eBay ajunge la 720 de lire. Unul dintre modelele "scumpe" este un Tiger galben fara usi, al carui pret de pornire a fost de 3.250 de lire sterline. Pretul oferit pana acum a ajuns la 7.697 de lire. Constructorul informeaza ca o masina de serie comparabila cu modelul propus este B6, care se vinde la pretul de 15.995 de lire. Faptul ca este doar o replica nu o impiedica sa atinga 60 de metri pe secunda in doar 4 secunde, catalogand-o mult mai rapida decat masini prestigioase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri