Mercedes-Benz anunta in Romania un nou model, un SUV sportiv, GLE Coupe, disponibil cu cinci motorizari cu puteri intre 258 si 585 CP, la un pret de pornire de 70.370 euro cu TVA.

Mercedes-Benz a combinat doua segmente diferite de autoturisme, fiecare cu stilul sau propriu, pentru a crea un nou model, Mercedes-Benz GLE Coupé. Noul model are un habitaclului jos si alungit, aripi evazate puternic, jante cu diametrul de pana la 22 de inch, o linie laterala a caroseriei inalta si o garda mare la sol, fiind o combinatie intre un SUV si un coupe. "GLE Coupé combina in mod ideal atributele unui coupé: sportivitate, dinamism si agilitate cu robustetea si versatilitatea unui SUV”, a precizat Prof. Dr. Thomas Weber, membru in Consiliul de Administratie, responsabil pentru Cercetare si Dezvoltare Mercedes-Benz Cars.

Versiunile Mercedes-Benz GLE Coupé sunt GLE 350 d 4MATIC 258 CP (70.370 euro cu TVA), GLE 400 4MATIC 333 CP (70.742 euro cu TVA), GLE 450 AMG 4MATIC 367 CP (80.879 euro cu TVA), Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC 557 CP (120.652 euro cu TVA), Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC 585 CP (132.494 euro cu TVA).

Mercedes-Benz GLE CoupeO noutate in gama o reprezinta GLE 450 AMG, primul reprezentant al unei noi linii de modele sport Mercedes-AMG. Acesta este echipat si cu sistemul de control dinamic al masinii Dynamic Select sistemul de directie Sports Direct-Steer si sisteme de asistenta pentru sofer specifice Mercedes-Benz. GLE Coupé este echipat standard cu transmisia cu noua rapoarte 9G-TRONIC si cu sistemul de tractiune integrala permanenta 4MATIC.

In GLE 450 AMG, sistemul Dynamic Select nu controleaza doar modul de lucru al sasiului, suspensiei, directiei sau grupului moto-propulsor; permite si modificarea de parametri pentru sunetul motorului, instrumentarul de bord sau controlul dinamic al farurilor. Ecranul sistemului Comand isi va schimba grafica in functie de modul ales pentru transmisie, functia de iluminare activa a farurilor full-LED raspunde mai rapid, iar sunetul motorului poate fi schimbat de la o redare sportiva, dominanta la una calculata.

Sunetul lui GLE Coupé aminteste de masini sport puternice si impreuna cu un raspuns foarte direct, spontan al masinii la orice comanda, noul model promite sa ridice pulsul soferului. Pe de alta parte, GLE Coupé poate sa creeze pasagerilor si un sentiment suprem de calm si confort, cu o dinamica la rulare linistita. Aceste doua lumi atat de diferite pot fi experimentate de obicei in doua automobile separate – intr-un coupé veritabil sportiv, agil si intr-un SUV confortabil si usor de condus. Noul GLE Coupé este insa diferit: sistemul Dynamic Select ofera o marja foarte larga a dinamicii condusului si combina cele doua lumi diametral opuse intr-un singur automobil.

GLE Coupé va fi simtit de sofer ca un coupé sportiv inca de la primele momente petrecute la volan. In ciuda unei pozitii mai inalte de condus, demna de un SUV si a unei vizibilitati de jur-imprejur care nu poate fi egalata de un coupé clasic, pasagerii vor simti ca se afla mai curand intr-un automobil sport decat intr-unul gata de off-road. Sistemul de tractiune integrala permanenta 4MATIC ofera o manevrabilitate sigura, armonioasa, dar si sportivitate. Modelele GLE 350 d si GLE 400 beneficiaza de un raport de distributie a cuplului motor pe punti de 50:50, fata:spate. Insa in cazul GLE 450 AMG Coupé, configuratia raportului este modificata pentru a oferi o agilitate si mai mare si dinamica pronuntata, la toate capitolele. Raportul de cuplu transmis pe punti in acest caz este 40% pe fata si 60% pe spate.Mercedes-Benz GLE Coupe

Pe langa sistemul de tractiune integrala permanenta cuplat cu transmisia automata cu noua rapoarte, noul sistem de suspensie pneumatica AIRMATIC - disponibil in premiera cu sistemul de amortizoare controlate electronic ADS Plus, garanteaza o rulare foarte stabila indiferent de situatia in care se afla automobilul. Sistemul de suspensie isi modifica configuratia de amortizare in functie de programul selectat prin intermediul Dynamic Select. In modul SPORT+, masina devine extrem de manevrabila si capabila de o dinamica exemplara, oferind in acelasi timp si cel mai bun confort posibil.

Dotari Mercedes-Benz GLE Coupe

Printre dotarile standard ale lui GLE Coupé se gasesc sistemul Dynamic Select, hayonul cu deschidere si inchidere electrica Easy-Pack, precum si camera video pentru mersul inapoi cu ghidare dinamica. Pe langa acestea, sistemele de asistenta electronica activa pentru sofer - ESP Curve Dynamic Assist si Crosswind Assist, precum si Collision Prevention Assist Plus sunt oferite standard impreuna cu sistemul de asistenta la franare BAS Plus. Sistemul Cross-Traffic Assist este disponibil optional.

Modelele GLE 350 d 4MATIC si GLE 400 4MATIC sunt oferite standard cu o suspensie din otel plus programul Agility Control pentru setarea amortizoarelor, iar suspensia pneumatica Airmatic este disponibila optional cu sistemul ADS Plus. Versiunea diesel GLE 350 d 4MATIC dezvolta o putere maxima de 258 CP si pune la dispozitia soferului un cuplu motor maxim de 620 Nm disponibili de la 1600 rpm. Modelul GLE 400 4MATIC, alimentat cu benzina este echipat cu noul motor biturbo V6, cu injectie directa, capabil sa produca o putere maxima de 333 CP si un cuplu motor maxim de 480 Nm disponibili de la 1400 rpm.

Optional este disponibil pachetul Driving Assistance Plus care include sistemele Distronic Plus cu Steering Assist si Stop&Go Pilot, Pre-Safe Brake cu sistem de detectie pietoni, Bas Plus cu Cross-Traffic Assist, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist si Pre-Safe Plus. Un alt pachet denumit Parking include sistemul de camere video cu redare la 360° plus sistemul Active Parking Assist cu Parktronic. Vizibilitatea pe timp de noapte este imbunatatita de sistemul de iluminare LED Intelligent Light, dotare standard pentru toate modelele. Pentru conditii meteorologice problematice, ce pot afecta vizibilitatea, poate fi activat sistemul adaptiv de stergatoare de parbriz cu lichid incalzit - Magic Vision Control.

Oferita optional, cea mai noua generatie a sistemului de infotainment Comand Online are un display TFT cu diagonala de 20.3 cm (8 inch) si poate fi controlat printr-un touchpad intuitiv. Comand Online include si un player DVD, sistemul Traffic Sign Assist cu recunoasterea indicatoarelor rutiere plus functie de atentionare la intrarea pe sens interzis. Daca este necesar, clientii pot comanda pentru Comand Online un DVD changer cu sase discuri, un sistem Rear Seat Entertainment cu telecomanda, receiver TV sau sistemul de sunet Bang & Olufsen Sound AMG.

Gama larga de nuante de vopsea standard sau metalizata impreuna cu posibilitatile practic nelimitate de personalizare pentru interior, cresc exponential metodele de customizare a masinii. Un total de 11 nuante de vopsea pentru exterior sunt disponibile, dintre acestea, sapte fiind nuante in culori metalizate, iar doua sunt nuante speciale cu pigmenti pentru efecte speciale: designo diamond white sau designo hyacinth red metallic. Gama de combinatii de culori variaza la interior de la o tematica complet neagra la diverse combinatii de culoare ce aduc negrul alaturi de bej ginger, gri crystal, maro saddle sau alb porcelain.Mercedes-Benz GLE Coupe

Interiorul lui GLE Coupé este impresionant vizual in combinatia de piele designo exclusive nappa porcelain/black. Pachetul de dotari de interior AMG Line aduce sportivitate prin scaunele sport AMG, volanul sport AMG, diverse finisaje in piele nappa si pedalier sport. Pachetul designo Exclusive aduce si mai mult lux in GLE Coupé: scaune confort ventilate cu tapiterie cu design special si cusaturi cu forma de diamant, bord si fete interioare portiere imbracate in piele designo si plafon din tapiterie Dinamica de culoare neagra. In functie de preferinte, ornamentele disponibile pentru interior sunt din aluminiu de culoare deschisa polisat longitudinal, lemn de frasin de culoare maro cu pori deschisi, lemn de eucalipt maro, lemn de plop gri-inchis sau combinatie de fibra de carbon AMG cu negru lucios.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri