O noua fabrica auto la Ploiesti - 300 locuri de munca

Noua fabrica Federal-Mogul de la Ploiesti, care va fi gata la finalul lui noiembrie, va avea 12.000 de mp si va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri si componente pentru stergatoare auto. Vor fi produse 28 de milioane de stergatoare auto pe an, din care 10 milioane clasice, 8 milioane flate, 5 milioane pentru spate, 5,5 milioane de brate pentru stergatoare fata. Investitia se adreseaza si conducatorilor de masini mai vechi, aceleasi tehnologii performante fiind utilizate si pentru productia componentelor de schimb pentru stergatoare, disponibile in service-uri auto si la retaileri sub marca Champion. Noua unitate de productie va functiona in sinergie cu fabrica de sisteme de franare detinuta deja de Federal-Mogul la Ploiesti.

Fabrica va avea aproximativ 300 de angajati pana in anul 2016, campusul din Ploiesti ajungand astfel la un numar de 600 angajati. In noiembrie 2014, Federal-Mogul a deschis un birou in Bucuresti unde, la acest moment, lucreaza aproximativ 100 persoane.

"Federal-Mogul are o crestere rapida aici, la Ploiesti. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autoritatilor locale si de o forta de munca specializata care poate opera conform standardelor globale. Acesti factori au facilitat crearea unei unitati de productie care este printre cele mai avansate din acest sector in Europa", a declarat Quentin Lorthiois, general manager Wipers, EMEA & Asia Pacific.Federal-Mogul Ploiesti fabrica stergatoare auto

Cum vor americanii sa faca stergatoare auto la Ploiesti

Inainte de vopsire, fiecare componenta de metal trece printr-un proces de fosfatare pentru a inhiba coroziunea. Apoi, aceasta este vopsita printr-un proces de electroforeza care ofera un finisaj de suprafata durabil, de inalta calitate, urmat de acoperirea cu un strat de pulbere pentru a oferi luciu si pentru a retusa suprafata. Produsele Champion destinate pietei pieselor de schimb sunt fabricate folosind aceleasi sisteme de productie, respectand calitatea unui echipament produs in conformitate cu standardele productiei de echipamente originale (OE).

Federal-Mogul extinde fabrica de placute de frana

Cu a patra linie de productie placute de frana, fabrica de la Ploiesti va produce peste 14 milioane de unitati pe an, potrivit lui Neville Rudd, vicepresedinte productie globala Federal-Mogul. Investitiile in fabrica se ridica la 58 de milioane de dolari, iar anul acesta vor mai fi investite inca 9 milioane de dolari. Pentru aceasta investitie ajutorul de la stat va fi de 16 milioane dolari. Productia la fabrica de placute de frana de la Ploiesti a demarat in noiembrie 2012 iar dupa primul an, in 2013, depasea un milion de piese. Anul trecut, productia de placute a ajuns la un milion de placute de frana pe luna. Americanii sunt multumiti de infrastructura de la Ploiesti, in fiecare zi doua camioane ies pe poarta fabricii, circa 40 de tiruri intr-o luna.

Federal-Mogul are 390 de salariati in fabrica de placute de frana de la Ploiesti si anunta noi angajari, numarul angajatilor va creste la 406 persoane la finalul anului 2015. Fabrica de placute de frana de la Ploiesti a fost preluata in 2014 de Federal-Mogul de la Honeywell alaturi de vanzarea pachetului majoritar al diviziei Friction Materials intr-o tranzactie de circa 155 milioane de dolari. Federal-Mogul fabrica placute de frana

Fabrica de placute de frana a fost construita pe o suprafata de 7 hectare in parcul industrial Ploiesti West Park. In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 12 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele. Federal-Mogul livreaza in Romania marcile Champion, Wagner, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco. Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Pentru placute de frana exista in Europa circa zece fabrici. Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.Federal-Mogul fabrica placute de frana

Citeste si:

Federal-Mogul Holdings Corporation este un furnizor de top de produse si servicii la nivel global, pentru producatorii si service-urile pentru vehicule si echipamente de pe pietele automotive pentru vehicule usoare, medii, comerciale de mare capacitate, maritime, feroviare, aerospatiale, electrice si industriale. Produsele si serviciile companiei sunt axate pe eficientizarea consumului de combustibil si conduc la reducerea emisiilor si la imbunatatirea sigurantei vehiculului. Federal-Mogul opereaza doua divizii distincte de business.

Federal-Mogul Motorparts comercializeaza si distribuie o gama larga de produse pentru piata aftermarket, avand in portofoliu peste 20 de marci recunoscute la nivel mondial, furnizand echipamente originile producatorilor de vehicule, precum sisteme de franare, sasiuri, stergatoare si alte componente de vehicule. Printre marcile destinate pietei aftermarket ale companiei se numara lamele pentru stergatoare ANCO ; bujiile Champion,stergatoare si filtre; produse pentru motor AE, Fel-Pro, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nüral, Payen and Sealed Power; piese pentru directie si suspensie MOOG si produse pentru franare Ferodo, Jurid and Wagner.

Federal-Mogul Powertrain proiecteaza si fabrica componente originale pentru grupuri motopropulsoare si produse pentru protectia sistemelor pentru aplicatii auto pentru masini de mare capacitate, industriale si de transport. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899, cu sediul international in Southfield, Michigan. Compania are peste 50.000 de angajati in 34 de tari.