Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au descoperit in urma actiunilor de control derulate in primul trimestru, la nivel national, ca 1.139 de vehicule din cele 20.537 verificate prezentau pericol iminent de accident, una dintre masurile luate fiind retinerea certificatului de inmatriculare.

"La finalul controalelor tehnice desfasurate in trafic in intervalul ianuarie-martie 2015, Politia Rutiera a retinut 5.699 de certificate de inmatriculare, 204 de permise de conducere si au fost aplicate 7.721 de amenzi", se arata intr-un comunicat al RAR, citat de Mediafax.

Certificatele de inmatriculare pot fi redobandite dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele RAR. In urma controalelor s-a constatat ca mai multe de jumatate dintre vehicule (53,5%) aveau diferite neconformitati de natura tehnica sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 40,7% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere (proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la directie, defectiuni ale sistemului de franare), 7,5% depaseau nivelul maxim admis de poluare, 1,96% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea) iar 3,06% au avut neconformitati din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

Directorul General al RAR mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR - Politie opresc pentru verificare vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni. Potrivit RAR, numarul vehiculelor care depasesc nivelul maxim admis de poluare a scazut cu peste doua procente in primele trei luni fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri