Grupul francez auto Renault a dat asigurari ca fabrica Dacia va ramane la Mioveni si nu va fi relocata, compania din hexagon urmaring inclusiv noi investitii pentru fabrica din Romania, transmite Mediafax.

Prefectura Arges a anuntat ca directorul general pentru relatii externe din compania Renault, Virginie Guerin, "a dat asigurari" autoritatilor romane ca fabrica Dacia-Renault nu va fi relocata, ci va ramane la Mioveni, compania franceza vrand sa faca noi investitii in fabrica din Romania

Directorul general pentru relatii externe din cadrul companiei Renault, Virginie Guerin, asigura autoritatile romane ca fabrica de la Mioveni nu va fi relocata si ca in unitatea de productie din Romania se vor face noi investitii, anunta Prefectura Arges intr-un comunicat dat publicitatii marti, in contextul in care luni, prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a avut o intalnire oficiala cu directoarea Virginie Guerin si cu secretarul general al Dacia Renault, Gabriel Sicoe.

Renault, noi investitii la fabrica Dacia din Mioveni

Prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a declarat ca reprezentantii Renault au spus ca vor continua sa investeasca la Mioveni, fara a preciza insa despre ce investitii este vorba.

In discutiile cu autoritatile din Romania, directoarea pentru relatii externe din cadrul companiei Renault le-a comunicat autoritatilor romane ca numarul mare de masini la mana a doua afecteaza productia uzinei de la Mioveni si a subliniat importanta constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu, care ar aduce o economie de 30 de euro la fiecare automobil care iese pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni.

In urma cu o saptamana aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar si rude ale acestora, au protestat in centrul orasului Mioveni, cerand Guvernului inceperea lucrarilor la autostrada Pitesti - Sibiu, modificarea Codului Muncii si exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de regionalizare.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, la Brasov, intrebat despre protestul organizat la Mioveni de angajati de la Dacia, ca daca acestia ”o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc”, el facand apel la ratiune din partea liderilor de sindicat.
In 1 martie, Victor Ponta anunta ca a fost informat de catre ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ca rezultatul licitatiei pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Sibiu - Piesti a fost contestat imediat dupa atribuirea contractului, insistand astfel pentru schimbarea legislatiei achizitiilor.

"Domnul Rus mi-a dat o veste buna si una proasta. Vestea buna e ca s-a dat castigatorul pentru studiul de fezabilitate la Pitesti-Sibiu. Vestea proasta este ca imediat s-a depus contestatie", afirma premierul Ponta.

Cu doua saptamani inaintea acestui anunt, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) atribuise asocierii Spea Ingineria Europea (Italia) - Tecnic Consulting Engineering Romania un contract de 29 milioane lei (6,5 milioane euro), fara TVA, pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrazii Sibiu - Pitesti.

"Studiul de fezabilitate ce urmeaza a fi intocmit va lega actuala varianta de ocolire a municipiului Sibiu cu actuala varianta de ocolire a municipiului Pitesti. Lungimea proiectului este de aproximativ 120 km", se arata intr-un comunicat al CNADNR.
Contractul are o durata de 17 luni si implica realizarea de studii de trafic si privind alternative de traseu, investigatii de teren, activitati de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu si modelul financiar, precum si pregatirea documentatiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrari.

Contractul este impartit in cinci sectiuni. Pentru tronsonul Sibiu - Boita (lotul 1) si Curtea de Arges - Pitesti (lotul 5), studiul trebuie realizat in maximum cinci luni, iar pentru celelalte sectiuni, perioada de livrare a studiului este de pana la 12 luni.
Autostrada Sibiu - Pitesti, una din cele mai asteptate din Romania, a figurat in prima varianta a Master Planului de Transport ca viitor drum expres, fiind incadrata ulterior, in urma dezbaterilor publice, ca proiect de autostrada, necesitand o investitie estimata de 1,67 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri